Rață umplută la cuptor

Rață umplută la cuptor

Rață umplută la cuptor

 Vă prezint cea mai suculentă rață la cuptor pe care cu siguranță nu veți da greș niciodată. Se prepară în cel mai scurt timp posibil și nu necesită marinare pe cîteva ore. Pieptul iese suculent , celelalte părți a corpului, la fel. Preparăm un sos de miere, ce-i va oferi o notă dulce- acrișoară. Ingredientele umpluturii sunt accesibile și ieftine. Deaceea, dacă nu dispuneți de timp mult, ați pus-o în cuptor și vă faceți alte treburi. Vă apropiați de ea doar pentru cîteva proceduri. În combinație cu niște mere coapte și pere, este pur și simplu extraordinară. Urmăriți în continuare ingredientele și modul de preparare.

Ingrediente: 1 rață ( 2,5 kg), sare și piper după gust.

Ingrediente umplutură: 100 gr tăieței din comerț ( sau de casă, sau alte paste), 100 gr ciuperci, 80 gr cașcaval ( la dorință), 1 ou, sare și piper după gust.

Ingrediente sos: 2 linguri de miere, 5 linguri oțet de vin ( sau oțet de mere, sau suc de lămâie), 2 lingurițe de sos de muștar.

Pregătim rața. O spălăm bine sub jet de apă, apoi o curățim de impurități ( am putea chiar să o pensăm). Înlăturăm glandele de pe codiță și virfurile aripilor. Pielea raței este groasă și are multă grăsime, deaceea eu nu o voi marina cîteva ore. Este deajuns doar să o sărăm și să o pipărăm  înăuntru și la suprafață. O învelim cu peliculă alimentară și o punem în frigider pe 1 oră. 


Între timp pregătim umplutura. Fierbem pastele și călim ușor pe tigaia încinsă cu ulei ceapa tăiată mărunt și ciupercile date prin blender. Ciupercile le putem tăia mărunt. Cașcavalul îl trecem prin răzătoare. Într-un vas amestecăm pastele, ceapa și ciupercile, cașcavalul, oul, sarea și piperul. 


Umplem rața. Coasem gaura cu un ac și ață.


Peste o oră o punem într-un pachet pentru coacere. E foarte important să punem rața cu pieptul în jos. În așa fel sucul din carne va curge direct în piept și îl va face moale și suculent. Punem rața într-o tavă mai adîncă. Vă recomand să folosiți o tavă mai veche. 

Punem rața în cuptorul preîncălzit să se coacă 1 oră 20 min la 200C.

Pregătim sosul. Într-o tigaie încălzim oțetul de mere sau sucul de lămâie. Adăugăm aici muștarul și mierea. Stingem focul și amestecăm sosul.

Scoatem rața din cuptor.  O scoatem din pachet, o întoarcem cu pieptul în sus și o punem în tavă. Cu ajutorul unui cuțit îi facem pe piept tăieturi ca în imagine. Cu o lingură turnăm sosul în cîteva reprize peste piept și întreaga suprafață a raței. Învelim aripile cu folie de aluminiu sau hîrtie de copt.

Punem rața în cuptor pentru 40 minute. ATENȚIE !!! La fiecare 15 minute o stropim cu sosul din tavă pe care l-a eliminat carnea. Vom observa cum pielea prinde crustă.

Rața este gata. O putem servi cu mere coapte, felii de pere coapte pe grill sau salată. Poftă bună!!!Bunica recomandă


Frigărui
Frigărui

Frigărui de porc cu marinadă tradițională armenească

Citește
Pilaf de orez
Pilaf de orez

Pilaf Uzbec

Citește
Costițe la grătar
Costițe la grătar

Costițe la grătar cu sos dulce

Citește
Pește la grătar
Pește la grătar

Pește carp foarte suculent umplut la grătar

Citește
Rulica la grătar
Rulica la grătar

Rulica- picior de porc fiert în bere și copt la grătar

Citește