Răcituri din picior de vițel

Răcituri din picior de vițel

                                        Răcituri din picior de vițel

Mereu mă intrebam,dacă ar fi la fel de bune ca şi cele de cocoş sau porc?Vedeam in piciorul de viţel doar oase şi mai mult nimic,pînä cînd o cunoscută de a mea care vindea carne pe piaţă , mi-a deschis ochii arătîndu-mi că,de fapt,acel picioruş este plin cu carne fragedă şi gustoasă..De atunci şi am inceput a face răcituri din picior de viţel,el fiind si foarte benefic pentru persoanele care au probleme cu oasele.Argumente sunt multe,le găsiţi pe internet,eu voi trece la descrierea reţetei.

Ingrediente:2 picioruşe de viţel,apă,1morcov,1 căcelie de usturoi,piper aromat boabe,piper iute boabe (3,4),frunze de dafin (2,3)

Mod de preparare:Pregătim ingredientele enumerate mai sus.

Carnea bine îngrijită o punem in apă rece pe 1 oră,după care iarăşi o spălăm.

Punem carnea in ceaun,turnăm apa de 1 cm.deasupra cărnii şi o punem la foc.Spumăm carnea.Şi ,desigur,că am ajuns la cel mai important moment.Mulţi mă intreabă ,cum reuşesc să obţin o răcitură atît de limpede şi frumoasă la culoare din carne de viţel?Deci,lăsăm carnea să fiarbä 30 min.,după care o ridicăm de pe aragaz.Punem carnea in alt vas şi sub getul cu apă caldă o spălăm(veti vedea că chiar e necesar să o facem),zeama o strecurăm printr-un tifon des,după care o intoarcem inapoi in ceaunul spalat iaraşi.Punem carnea în zeamă şi din nou punem ceaunul cu răcitură la foc.Adăugăm putina sare.Răcitura o fierbem la foc mic,mic.A sosit momentul să punem morcovul şi mirodeniile.Lăsăm răcitura să fiarbă pînă la gata.Ţinem cont de faptul că răcitura de viţel fierbe mai repede decît cea de porc.A mea a fost gata in 2 ore.


Răcitura gata o ridicăm de pe aragaz.Carnea o scoatem de pe os şi o aranjăm in farfurii.In zeamă punem usturoiul strivit şi sare după gust.Amestecăm şi lăsăm să se limpezească zeama,o strecurăm prin tifon des,o lăsăm iarăşi puţin sa se limpezească şi o turnăm in farfurii.Răcitura se pune la rece pe 1 oră, după care se poate mînca.



Poftă bună !


Bunica recomandă


Buturugă din costițe umplute cu clătite
Buturugă din costițe umplute cu clătite

O rețetă originală de costițe de porc... Minunate pentru o masă de sarbătoare.

Citește
Shaorma de casă cu pui
Shaorma de casă cu pui

Ideală pentru un prînz sau pentru întîlnirile cu oaspeții la tine acasă.

Citește
Friptură de porc cu cartofi la ceaun
Friptură de porc cu cartofi la ceaun

Pe cît de simplu, pe atît de gustos. Rapid și fără mult efort.

Citește
Coastițe de porc la cuptor
Coastițe de porc la cuptor

Cele mai suculente costițe de porc la cuptor...

Citește
Gambe de găină în aluat
Gambe de găină în aluat

Gambe de găină coapte în cuptor... Delicioase și aromate...

Citește
Coaste de porc la grătar
Coaste de porc la grătar

O metodă minunată de preparare a costițelor de porc... Carnea se dezlipește singură de pe coaste...

Citește
Bătute puhave din piept de pui
Bătute puhave din piept de pui

Bătute ca ma bunica... Pufoase și foarte moi...

Citește
Găină cu tagliatelle de casă
Găină cu tagliatelle de casă

Rețetă simplă pe placul tuturor...

Citește
Piftie din cap de porc
Piftie din cap de porc

O metodă ingenioasă de a folosi capul de porc la prepararea unor bucate delicioase.

Citește
Tobă din cap de porc și ficat de porc
Tobă din cap de porc și ficat de porc

O altă intrebuințare a cărnii dintr-un cap de porc...

Citește
Pate  din cap de porc și carne de vițel
Pate din cap de porc și carne de vițel

Un deliciu pentru iarna care vine...

Citește
Pelimeni din aluat pe bază de zer
Pelimeni din aluat pe bază de zer

Citește