Răcituri din picior de vițel

Răcituri din picior de vițel

                                        Răcituri din picior de vițel

Mereu mă intrebam,dacă ar fi la fel de bune ca şi cele de cocoş sau porc?Vedeam in piciorul de viţel doar oase şi mai mult nimic,pînä cînd o cunoscută de a mea care vindea carne pe piaţă , mi-a deschis ochii arătîndu-mi că,de fapt,acel picioruş este plin cu carne fragedă şi gustoasă..De atunci şi am inceput a face răcituri din picior de viţel,el fiind si foarte benefic pentru persoanele care au probleme cu oasele.Argumente sunt multe,le găsiţi pe internet,eu voi trece la descrierea reţetei.

Ingrediente:2 picioruşe de viţel,apă,1morcov,1 căcelie de usturoi,piper aromat boabe,piper iute boabe (3,4),frunze de dafin (2,3)

Mod de preparare:Pregătim ingredientele enumerate mai sus.

Carnea bine îngrijită o punem in apă rece pe 1 oră,după care iarăşi o spălăm.

Punem carnea in ceaun,turnăm apa de 1 cm.deasupra cărnii şi o punem la foc.Spumăm carnea.Şi ,desigur,că am ajuns la cel mai important moment.Mulţi mă intreabă ,cum reuşesc să obţin o răcitură atît de limpede şi frumoasă la culoare din carne de viţel?Deci,lăsăm carnea să fiarbä 30 min.,după care o ridicăm de pe aragaz.Punem carnea in alt vas şi sub getul cu apă caldă o spălăm(veti vedea că chiar e necesar să o facem),zeama o strecurăm printr-un tifon des,după care o intoarcem inapoi in ceaunul spalat iaraşi.Punem carnea în zeamă şi din nou punem ceaunul cu răcitură la foc.Adăugăm putina sare.Răcitura o fierbem la foc mic,mic.A sosit momentul să punem morcovul şi mirodeniile.Lăsăm răcitura să fiarbă pînă la gata.Ţinem cont de faptul că răcitura de viţel fierbe mai repede decît cea de porc.A mea a fost gata in 2 ore.


Răcitura gata o ridicăm de pe aragaz.Carnea o scoatem de pe os şi o aranjăm in farfurii.In zeamă punem usturoiul strivit şi sare după gust.Amestecăm şi lăsăm să se limpezească zeama,o strecurăm prin tifon des,o lăsăm iarăşi puţin sa se limpezească şi o turnăm in farfurii.Răcitura se pune la rece pe 1 oră, după care se poate mînca.



Poftă bună !


Bunica recomandă


Frigărui
Frigărui

Frigărui de porc cu marinadă tradițională armenească

Citește
Pilaf de orez
Pilaf de orez

Pilaf Uzbec

Citește
Costițe la grătar
Costițe la grătar

Costițe la grătar cu sos dulce

Citește
Pește la grătar
Pește la grătar

Pește carp foarte suculent umplut la grătar

Citește
Rulica la grătar
Rulica la grătar

Rulica- picior de porc fiert în bere și copt la grătar

Citește