Ruladă crocantă cu carne de pasăre

Ruladă crocantă cu carne de pasăre

Ruladă cu carne

Am ajuns să ne bucurăm de o sărbătoare în casă sau de o zi liberă pe care vrem să o petrecem alături de cei dragi. Evident că şi trebuie să gătim ceva gustos. Ce face mama sau bunicuţa? Da....aşa este... Fuguţa aduce o pasăre de curte sau din comerţ şi o pregăteşte. Şi dacă din ea face o zeamă sau un sos,cartofi la cuptor sau alte bucate, atunci din pieptul de pasăre repejor putem face şi o ruladă - aperitiv, pe care o putem servi cu diferite legume. O bunătate, dragi gospodine, care se face rapid şi atît timp, cît zeama fierbe la aragaz, rulada se coace la cuptor. Aşadar, vedeţi cum o fac!

Ingrediente aluat: 240-250 gr.făină,1albuş de ou,100 gr.unt,50 ml.apă,0,5 linguriţă sare.

Umplutură: 450-500 gr.piept de pasăre tocat,1gălbenuş de ou(puteţi pune oul întreg),1 ceapă mare,piper iute şi sare după gust,20-30 gr.orez.

Mod de preparare: în untul de temperatura camerei adăugăm albuşul de ou, apa, sarea, făina şi frămîntăm aluatul pînă obţinem o cocă netedă. Acoperim aluatul cu peliculă alimentară şi îl punem în frigider pe 1 oră.

Între timp pregătim umplutura. Carnea o tocăm, ceapa o trecem prin răzătoare, punem gălbenuşul, orezul, condimentăm.


Peste o oră mai frămîntăm puţin aluatul şi îl întindem subţire (1 mlm.) pe masa presurată cu făină .

Ungem foaia cu ulei sau unt topit şi întindem tocătura proporţional.

Rulăm foia strîns.

Punem rulada în tava tapetată cu hîrtie de copt. Înainte de a o pune la copt o ungem cu ou şi o presurăm cu seminţe.

T.coacere 45-55 min.200 gr.C

Rulada se proporţionează cînd se răceşte.Poftă bună!



Bunica recomandă


Buturugă din costițe umplute cu clătite
Buturugă din costițe umplute cu clătite

O rețetă originală de costițe de porc... Minunate pentru o masă de sarbătoare.

Citește
Shaorma de casă cu pui
Shaorma de casă cu pui

Ideală pentru un prînz sau pentru întîlnirile cu oaspeții la tine acasă.

Citește
Friptură de porc cu cartofi la ceaun
Friptură de porc cu cartofi la ceaun

Pe cît de simplu, pe atît de gustos. Rapid și fără mult efort.

Citește
Coastițe de porc la cuptor
Coastițe de porc la cuptor

Cele mai suculente costițe de porc la cuptor...

Citește
Gambe de găină în aluat
Gambe de găină în aluat

Gambe de găină coapte în cuptor... Delicioase și aromate...

Citește
Coaste de porc la grătar
Coaste de porc la grătar

O metodă minunată de preparare a costițelor de porc... Carnea se dezlipește singură de pe coaste...

Citește
Bătute puhave din piept de pui
Bătute puhave din piept de pui

Bătute ca ma bunica... Pufoase și foarte moi...

Citește
Găină cu tagliatelle de casă
Găină cu tagliatelle de casă

Rețetă simplă pe placul tuturor...

Citește
Piftie din cap de porc
Piftie din cap de porc

O metodă ingenioasă de a folosi capul de porc la prepararea unor bucate delicioase.

Citește
Tobă din cap de porc și ficat de porc
Tobă din cap de porc și ficat de porc

O altă intrebuințare a cărnii dintr-un cap de porc...

Citește
Pate  din cap de porc și carne de vițel
Pate din cap de porc și carne de vițel

Un deliciu pentru iarna care vine...

Citește
Pelimeni din aluat pe bază de zer
Pelimeni din aluat pe bază de zer

Citește