Ruladă crocantă cu carne de pasăre

Ruladă crocantă cu carne de pasăre

Ruladă cu carne

Am ajuns să ne bucurăm de o sărbătoare în casă sau de o zi liberă pe care vrem să o petrecem alături de cei dragi. Evident că şi trebuie să gătim ceva gustos. Ce face mama sau bunicuţa? Da....aşa este... Fuguţa aduce o pasăre de curte sau din comerţ şi o pregăteşte. Şi dacă din ea face o zeamă sau un sos,cartofi la cuptor sau alte bucate, atunci din pieptul de pasăre repejor putem face şi o ruladă - aperitiv, pe care o putem servi cu diferite legume. O bunătate, dragi gospodine, care se face rapid şi atît timp, cît zeama fierbe la aragaz, rulada se coace la cuptor. Aşadar, vedeţi cum o fac!

Ingrediente aluat: 240-250 gr.făină,1albuş de ou,100 gr.unt,50 ml.apă,0,5 linguriţă sare.

Umplutură: 450-500 gr.piept de pasăre tocat,1gălbenuş de ou(puteţi pune oul întreg),1 ceapă mare,piper iute şi sare după gust,20-30 gr.orez.

Mod de preparare: în untul de temperatura camerei adăugăm albuşul de ou, apa, sarea, făina şi frămîntăm aluatul pînă obţinem o cocă netedă. Acoperim aluatul cu peliculă alimentară şi îl punem în frigider pe 1 oră.

Între timp pregătim umplutura. Carnea o tocăm, ceapa o trecem prin răzătoare, punem gălbenuşul, orezul, condimentăm.


Peste o oră mai frămîntăm puţin aluatul şi îl întindem subţire (1 mlm.) pe masa presurată cu făină .

Ungem foaia cu ulei sau unt topit şi întindem tocătura proporţional.

Rulăm foia strîns.

Punem rulada în tava tapetată cu hîrtie de copt. Înainte de a o pune la copt o ungem cu ou şi o presurăm cu seminţe.

T.coacere 45-55 min.200 gr.C

Rulada se proporţionează cînd se răceşte.Poftă bună!



Bunica recomandă


Frigărui
Frigărui

Frigărui de porc cu marinadă tradițională armenească

Citește
Pilaf de orez
Pilaf de orez

Pilaf Uzbec

Citește
Costițe la grătar
Costițe la grătar

Costițe la grătar cu sos dulce

Citește
Pește la grătar
Pește la grătar

Pește carp foarte suculent umplut la grătar

Citește
Rulica la grătar
Rulica la grătar

Rulica- picior de porc fiert în bere și copt la grătar

Citește