Ruladă Maina

Ruladă Maina

                                                                                    Maina

 Maina este o ruladă evreiască ce are umplutură de tăieței sau orez, carne ( de vită sau vițel).Eu am folosit carne de porc si ficat de pui, ceapă, ou și condimente. Am avut intentia de a face acea maina care am gustat-o la nuntile de la nordul Moldovei..Acea maina gustoasa,suculenta cu aluat faramicios si taietei de casa,care te ademenea doar cu aroma ei deosebita.Am hotărît să mă împart din secretele acestei rulade delicioase pe care cu greu am facut-o si eu,caci in prezent gospodinele nu se impart cu retetele asa cum o faceam noi cindva.E mare treaba, oameni buni, afacerea asta.... Nu m-am lasat batuta si am facut-o de citeva ori,ultima fiind aceasta pe care va voi prezenta,caci anume asa am mincat-o la o nunta.Urmăriți in continuare ingredientele și pașii pe care i-am urmat.

Ingrediente: 250 gr.ficat de pui,400 gr.tocatură de porc, 400 gr.paste,1-2 ouă, 2 cepe, aluat foietaj fără drojdie facut in conditii de casa sau din comert.

Pregătim umplutura. Ficatul de pui îl punem în apă rece pe 1 ora,il spalam și îl rumenim in ulei pe tigaie.Il trecem prin mașina de tocat carne. Cepele le taiem cuburi,le prajim in ulei pe tigaie si le dăm prin mașină de tocat. Carnea tocată o folosim așa cum este. În tocatura de carne adăugăm un ou,punem ceapa si ficatul tocat.Adaugam sare și piper după gust. Amestecăm bine. Pastele le fierbem in apa cu putin ulei. În pastele fierte racite punem un ou. Adăugăm sare și piper după gust.

Întindem cu citorul aluatul subțire. Din cantitatea de aluat vom obține 5 maine. Proporționăm aluatul egal în 5 părți. Modelăm mainele. Pe fiecare maină punem un rînd de amestec din carne și un rînd de paste. Rulăm maina. La fel procedăm cu toate mainele.Pune ruladele pe o tavă tapetată cu hîrtie. 

Le ungem cu gălbenuș de ou.

Le punem în cuptor la 180C timp de 30-35 min.Bunica recomandă