Rulika de porc

Rulika de porc

Rulika de porc

 Întotdeauna am avut dubii la acestă rețetă de picioare de porc. Îmi părea că carnea va fi prea grasă și va avea gust obișnuit de carne de porc. A fost inițiativa soțului sa pregătim aceste piciorușe de porc. Și știți ca am rămas plăcut surprinsă de gustul, mirosul și aspectul acestor piciorușe. Vreau să vă spun că în cîteva minute cărnița de pe oase dispăruse. De fapt, aceste picioare de porc le putem coace în cuptorul de la arăgaz, dar așa a fost dorința soțului. El le-a copt pe gratarul de afară care are și un capac deasupra pentru  a da senzația de coacere. Sunt foarte delicioase, iar carnea e atît de moale și fină, încît cade singură de pe os. Urmăriți în continuare rețeta pas cu pas.

Ingrediente: 2 picioare de porc ( partea de sus), 3 cepe, 2 morcovi mari, piper boabe, 1 căcelie usturoi, 2 frunze de dafin, 2 lingurițe cuișoare, 2 litri bere, apă, sare după gust.

Ingrediente sos: 2 linguri miere, 2 linguri oțet de mere, 2 sos de soia. Amestecăm ingredientele.

Primul lucru pe care îl vom face este să curățim bine șoricul cu un cuțit. Este de dorit ca piciorul să fie întreg, dar noi am preferat să divizăm piciorul în bucăți. Spălăm bine carnea în cîteva ape și o punem pe o oră în apă să iasă sîngele. Punem piciorele într-un ceaun sau într-o cratiță încăpătoare. Turnăm apa și berea ( 50% din volum să fie apa și restul turnăm berea). Cînd carnea începe să fiarbă, facem focul mic și spumăm zeama atît cît va fi nevoie. Adăugăm cepele întregi decojite, morcovii decojiți, usturoiul  și mirodeniile. Adăugăm sare după gust. Totul trebuie să fiarbă la foc mic 2,5- 3 ore.


Peste 3 ore punem carnea în rolă pentru 1, 5- 2 ore. Nu acoperim carnea, deoarece trebuie să se formeze o crustă puțin crocantă. Ar fi bine ca carnea să se coacă în cuptor cu ventilator, dar nu neapărat. Ventilatorul va face suprafața mai crocantă ca deobicei. Înainte de a scoate carnea din cuptor, o ungem abundent cu sosul pregătit din timp. Noi am preferat să coacem carnea pe grill cu capac, adăugînd în cărbune cu 30 min înainte de a o scoate surcele umede. 




Rulica este gata. Poftă bună!!!


Bunica recomandă


Buturugă din costițe umplute cu clătite
Buturugă din costițe umplute cu clătite

O rețetă originală de costițe de porc... Minunate pentru o masă de sarbătoare.

Citește
Shaorma de casă cu pui
Shaorma de casă cu pui

Ideală pentru un prînz sau pentru întîlnirile cu oaspeții la tine acasă.

Citește
Friptură de porc cu cartofi la ceaun
Friptură de porc cu cartofi la ceaun

Pe cît de simplu, pe atît de gustos. Rapid și fără mult efort.

Citește
Coastițe de porc la cuptor
Coastițe de porc la cuptor

Cele mai suculente costițe de porc la cuptor...

Citește
Gambe de găină în aluat
Gambe de găină în aluat

Gambe de găină coapte în cuptor... Delicioase și aromate...

Citește
Coaste de porc la grătar
Coaste de porc la grătar

O metodă minunată de preparare a costițelor de porc... Carnea se dezlipește singură de pe coaste...

Citește
Bătute puhave din piept de pui
Bătute puhave din piept de pui

Bătute ca ma bunica... Pufoase și foarte moi...

Citește
Găină cu tagliatelle de casă
Găină cu tagliatelle de casă

Rețetă simplă pe placul tuturor...

Citește
Piftie din cap de porc
Piftie din cap de porc

O metodă ingenioasă de a folosi capul de porc la prepararea unor bucate delicioase.

Citește
Tobă din cap de porc și ficat de porc
Tobă din cap de porc și ficat de porc

O altă intrebuințare a cărnii dintr-un cap de porc...

Citește
Pate  din cap de porc și carne de vițel
Pate din cap de porc și carne de vițel

Un deliciu pentru iarna care vine...

Citește
Pelimeni din aluat pe bază de zer
Pelimeni din aluat pe bază de zer

Citește