Rulika de porc

Rulika de porc

Rulika de porc

 Întotdeauna am avut dubii la acestă rețetă de picioare de porc. Îmi părea că carnea va fi prea grasă și va avea gust obișnuit de carne de porc. A fost inițiativa soțului sa pregătim aceste piciorușe de porc. Și știți ca am rămas plăcut surprinsă de gustul, mirosul și aspectul acestor piciorușe. Vreau să vă spun că în cîteva minute cărnița de pe oase dispăruse. De fapt, aceste picioare de porc le putem coace în cuptorul de la arăgaz, dar așa a fost dorința soțului. El le-a copt pe gratarul de afară care are și un capac deasupra pentru  a da senzația de coacere. Sunt foarte delicioase, iar carnea e atît de moale și fină, încît cade singură de pe os. Urmăriți în continuare rețeta pas cu pas.

Ingrediente: 2 picioare de porc ( partea de sus), 3 cepe, 2 morcovi mari, piper boabe, 1 căcelie usturoi, 2 frunze de dafin, 2 lingurițe cuișoare, 2 litri bere, apă, sare după gust.

Ingrediente sos: 2 linguri miere, 2 linguri oțet de mere, 2 sos de soia. Amestecăm ingredientele.

Primul lucru pe care îl vom face este să curățim bine șoricul cu un cuțit. Este de dorit ca piciorul să fie întreg, dar noi am preferat să divizăm piciorul în bucăți. Spălăm bine carnea în cîteva ape și o punem pe o oră în apă să iasă sîngele. Punem piciorele într-un ceaun sau într-o cratiță încăpătoare. Turnăm apa și berea ( 50% din volum să fie apa și restul turnăm berea). Cînd carnea începe să fiarbă, facem focul mic și spumăm zeama atît cît va fi nevoie. Adăugăm cepele întregi decojite, morcovii decojiți, usturoiul  și mirodeniile. Adăugăm sare după gust. Totul trebuie să fiarbă la foc mic 2,5- 3 ore.


Peste 3 ore punem carnea în rolă pentru 1, 5- 2 ore. Nu acoperim carnea, deoarece trebuie să se formeze o crustă puțin crocantă. Ar fi bine ca carnea să se coacă în cuptor cu ventilator, dar nu neapărat. Ventilatorul va face suprafața mai crocantă ca deobicei. Înainte de a scoate carnea din cuptor, o ungem abundent cu sosul pregătit din timp. Noi am preferat să coacem carnea pe grill cu capac, adăugînd în cărbune cu 30 min înainte de a o scoate surcele umede. 
Rulica este gata. Poftă bună!!!


Bunica recomandă


Frigărui
Frigărui

Frigărui de porc cu marinadă tradițională armenească

Citește
Pilaf de orez
Pilaf de orez

Pilaf Uzbec

Citește
Costițe la grătar
Costițe la grătar

Costițe la grătar cu sos dulce

Citește
Pește la grătar
Pește la grătar

Pește carp foarte suculent umplut la grătar

Citește
Rulica la grătar
Rulica la grătar

Rulica- picior de porc fiert în bere și copt la grătar

Citește