Shaorma de casă cu pui

Shaorma de casă cu pui

                                                              Shaorma de casă

Shaorma a devenit de ceva vreme un preparat extrem de căutat și consumat la noi în țară. Oamenii preferă shaorma din comerț, însă noi nu putem fi sigur de calitatea și prospețimea ingredientelor folosite. Deaceea vin la voi cu o alternativă mult mai sigură și mai sănătoasă. Putem prepara shaorma chiar în bucătăria noastre, putem fi siguri ce ingrediente punem si cît sunt ele de sănătoase. Putem combina ingredientele, astfel încît să obținem o shaorma delicioasă. În continuare vă prezint o rețetă de shaorma care  poate fi consumată cu încredere.

Ingrediente pentru 6 shaorma:  300 gr varză ( eu am folosit varză chinezească), 350 gr piept de pui, 2 roșii, 3 castraveți murați, 300 gr cartofi prăjiți ușor pe tigaie, 200 gr sos pentru shaorma sau sos din comerț, 6 foi de lavaș sau 6 lipii libaneze din comerț ( puteți vedea rețetă de lavaș pe blogul nostru).

Preparare sos: Se i-au 200 gr de iaurt sau smîntînă. Se adaugă aici, un cățel de usturoi, 1 linguriță de muștar și sare după gust. Sau mai putem adăuga 1 castravete dat prin zăzătoare măruntă. Se amestecă.

Pentru umplutură vom avea nevoie de cartofi ușor prăjiți pe tigaie. Pieptul de pui îl condimentăm, îl sărăm și îl tăiem felii. Îl călim ușor pe tigaie. Castraveții îi tăiem felii mici. Varza o mărunțim. 


Modelăm shaorma. Punem pe foaia de lavaș sau pe lipie cîte puțin din ingrediente. Îl rulăm.




La fel procedăm cu toate foile de lavaș. Punem bucățile de shaorma pe tigaia înfierbîntată fără ulei cîte 2 minute pe ambele părți.

Poftă bună.





Bunica recomandă


Buturugă din costițe umplute cu clătite
Buturugă din costițe umplute cu clătite

O rețetă originală de costițe de porc... Minunate pentru o masă de sarbătoare.

Citește
Shaorma de casă cu pui
Shaorma de casă cu pui

Ideală pentru un prînz sau pentru întîlnirile cu oaspeții la tine acasă.

Citește
Friptură de porc cu cartofi la ceaun
Friptură de porc cu cartofi la ceaun

Pe cît de simplu, pe atît de gustos. Rapid și fără mult efort.

Citește
Cighiri
Cighiri

Cighiri din măruntaie de porc...

Citește
Coastițe de porc la cuptor
Coastițe de porc la cuptor

Cele mai suculente costițe de porc la cuptor...

Citește
Coaste de porc la grătar
Coaste de porc la grătar

O metodă minunată de preparare a costițelor de porc... Carnea se dezlipește singură de pe coaste...

Citește
Pîrjoale în straturi cu carne și cartofi
Pîrjoale în straturi cu carne și cartofi

Pîrjoale econome cu carne și cartofi...

Citește
Carne pe pat de legume
Carne pe pat de legume

Carne de vițel pe pat de legume înăbușită pe arăgaz.

Citește
Bătute puhave din piept de pui
Bătute puhave din piept de pui

Bătute ca ma bunica... Pufoase și foarte moi...

Citește
Găină cu tagliatelle de casă
Găină cu tagliatelle de casă

Rețetă simplă pe placul tuturor...

Citește
Pate  din cap de porc și carne de vițel
Pate din cap de porc și carne de vițel

Un deliciu pentru iarna care vine...

Citește
Piftie din cap de porc
Piftie din cap de porc

O metodă ingenioasă de a folosi capul de porc la prepararea unor bucate delicioase.

Citește