Somn la cuptor marinat în sos de roșii

Somn la cuptor marinat în sos de roșii

Somn la cuptor

Pe lîngă faptul că este foarte delicioasă și aromată, această mîncare este foarte sănătoasă, întrucît este pregătită în cuptor. Este vorba despre somn, o specie de pește răpitor cu puține oase. Îl putem pregăti  fiert, prăjit sau copt. Eu am pregătit 2 pești. Am preferat să-i pregătesc cît mai sănătos, să-i marinez în sos de roșii și lămâie ,dar să-i servesc cu un sos picant din smântână și muștar. Nu vă imaginați ce deliciu!!! 

Ingrediente: 1- 2 somni ( 2,5 kg), 200 gr sos de roșii, sucul de 0,5 lămâie, amestec de piper, sare după gust, 1 roșie, cîteva felii de lămîie.

Ingrediente sos de smântână: 200 gr smântână, 1 lingură rasă sos de muștar, 2 gălbenușuri fierte, 3 linguri suc de lămâie, sare după gust. Amestecăm ingredientele.


Primul pas pe care îl vom face, este să curățim bine peștii de pelicula transparentă. După cum știm, acest tip de pește nu are solzi. Presurăm suprafața cu multă sare și lăsăm sarea așa 20 minute, după care turnăm apă fierbinte de aproximativ 80C, dar nu clocotită. Cu un cuțit curățim bine peștii de pelicula lucioasă. Curățim peștii de intestine. Îi spălăm bine. Facem tăieturi cu cuțitul pe verticală.

Punem peștii într-un vas. Pregătim marinada. În sosul de roșii punem sarea, piperul, sucul de lămâie. Ungem bine peștii cu marinada pregătită și îi lăsăm așa 1-2 ore.

Peste două ore punem peștii pe o tavă tapetată cu hîrtie. Punem în tăieturi cîte o felie de roșii și lămâie. Îi coacem la 180C timp de 1 oră- 1oră 20 min.

După ce peștii sunt gata îi punem pe un platou alături de niște verdețuri sau legume. Neapărat îi servim cu sosul de smântână și muștar. Poftă bună!!!


Bunica recomandă


Buturugă din costițe umplute cu clătite
Buturugă din costițe umplute cu clătite

O rețetă originală de costițe de porc... Minunate pentru o masă de sarbătoare.

Citește
Shaorma de casă cu pui
Shaorma de casă cu pui

Ideală pentru un prînz sau pentru întîlnirile cu oaspeții la tine acasă.

Citește
Friptură de porc cu cartofi la ceaun
Friptură de porc cu cartofi la ceaun

Pe cît de simplu, pe atît de gustos. Rapid și fără mult efort.

Citește
Coastițe de porc la cuptor
Coastițe de porc la cuptor

Cele mai suculente costițe de porc la cuptor...

Citește
Gambe de găină în aluat
Gambe de găină în aluat

Gambe de găină coapte în cuptor... Delicioase și aromate...

Citește
Coaste de porc la grătar
Coaste de porc la grătar

O metodă minunată de preparare a costițelor de porc... Carnea se dezlipește singură de pe coaste...

Citește
Bătute puhave din piept de pui
Bătute puhave din piept de pui

Bătute ca ma bunica... Pufoase și foarte moi...

Citește
Găină cu tagliatelle de casă
Găină cu tagliatelle de casă

Rețetă simplă pe placul tuturor...

Citește
Piftie din cap de porc
Piftie din cap de porc

O metodă ingenioasă de a folosi capul de porc la prepararea unor bucate delicioase.

Citește
Tobă din cap de porc și ficat de porc
Tobă din cap de porc și ficat de porc

O altă intrebuințare a cărnii dintr-un cap de porc...

Citește
Pate  din cap de porc și carne de vițel
Pate din cap de porc și carne de vițel

Un deliciu pentru iarna care vine...

Citește
Pelimeni din aluat pe bază de zer
Pelimeni din aluat pe bază de zer

Citește