Steak de vită la tigaie

Steak de vită la tigaie

                                       Steak de vită la tigaie

Multora le pare dificil să gătească un steak de vită la grătar sau la tigaie. Însă acest lucru este pe cît de simplu, pe atît de ușor. O tigaie de fontă este obligatorie pentru a obține crusta crocantă perfectă. Am ales să gătesc steak medium-rare. Însă, voi , dragi gospodine, îl puteți prăji mai mult. Nivelul de prăjire poate fi controlat cu un termometru , insă nu toate gospodinele au termometru pentru bucate. Nivelul de prăjite îl putem vedea și după timpul cât se află în tigaie. Da, este mai dificil, deoarece trebuie să ţii cont şi de grosimea steak-ului, şi de foc.

Eu am ales un steak cu grosimea de 3 centimetri pe care l-am prăjit aproximativ 4-4,5 minute pe fiecare parte. Următiți în continuare ingredientele și modul de preparare.

Ingrediente: 4 stekuri de vită, 3 felii de unt, sare și mirodenii pentru carne după gust, 3 căței de usturoi, 1 crenguță de rozmarin.

Este bine ca să scoatem carnea din frigider cu 20-30 de minute înainte de preparare. Carnea o vom tăia felii  de 3 cm grosimea. Le vom usca cu un șervete de bucătărie, apoi le vom freca bine cu sare şi piper pe ambele părţi şi chiar pe părţile laterale. Vom lăsa carnea să se marineze vreo 30 minute.

După cum am menționt, vom prăji steakurile doar 4 minute. Vom încinge tigaia la foc mare. Cînd tigaia va fi încinsă, vom pune o cantite nu prea mare de ulei de măsline. Vom aștepta cîteva secunde, apoi vom pune steakurile. Vom întoarce stekurile peste fiecare minut, astfel se vor prăji uniform. Peste 2 minute vom adăuga aici untul, usturoiul pisat și crenguța de rozmarin. Înainte de a scoate carnea de pe foc, o vom stropi cu sosul eliminat din tigaie. Vom scoate carnea din tigaie și o vom lăsa să stea cîteva minute. 

Steakurile de vită sunt gata. Poftă bună.Bunica recomandă


Frigărui
Frigărui

Frigărui de porc cu marinadă tradițională armenească

Citește
Pilaf de orez
Pilaf de orez

Pilaf Uzbec

Citește
Costițe la grătar
Costițe la grătar

Costițe la grătar cu sos dulce

Citește
Pește la grătar
Pește la grătar

Pește carp foarte suculent umplut la grătar

Citește
Rulica la grătar
Rulica la grătar

Rulica- picior de porc fiert în bere și copt la grătar

Citește