Steak de vită la tigaie

Steak de vită la tigaie

                                       Steak de vită la tigaie

Multora le pare dificil să gătească un steak de vită la grătar sau la tigaie. Însă acest lucru este pe cît de simplu, pe atît de ușor. O tigaie de fontă este obligatorie pentru a obține crusta crocantă perfectă. Am ales să gătesc steak medium-rare. Însă, voi , dragi gospodine, îl puteți prăji mai mult. Nivelul de prăjire poate fi controlat cu un termometru , insă nu toate gospodinele au termometru pentru bucate. Nivelul de prăjite îl putem vedea și după timpul cât se află în tigaie. Da, este mai dificil, deoarece trebuie să ţii cont şi de grosimea steak-ului, şi de foc.

Eu am ales un steak cu grosimea de 3 centimetri pe care l-am prăjit aproximativ 4-4,5 minute pe fiecare parte. Următiți în continuare ingredientele și modul de preparare.

Ingrediente: 4 stekuri de vită, 3 felii de unt, sare și mirodenii pentru carne după gust, 3 căței de usturoi, 1 crenguță de rozmarin.

Este bine ca să scoatem carnea din frigider cu 20-30 de minute înainte de preparare. Carnea o vom tăia felii  de 3 cm grosimea. Le vom usca cu un șervete de bucătărie, apoi le vom freca bine cu sare şi piper pe ambele părţi şi chiar pe părţile laterale. Vom lăsa carnea să se marineze vreo 30 minute.

După cum am menționt, vom prăji steakurile doar 4 minute. Vom încinge tigaia la foc mare. Cînd tigaia va fi încinsă, vom pune o cantite nu prea mare de ulei de măsline. Vom aștepta cîteva secunde, apoi vom pune steakurile. Vom întoarce stekurile peste fiecare minut, astfel se vor prăji uniform. Peste 2 minute vom adăuga aici untul, usturoiul pisat și crenguța de rozmarin. Înainte de a scoate carnea de pe foc, o vom stropi cu sosul eliminat din tigaie. Vom scoate carnea din tigaie și o vom lăsa să stea cîteva minute. 

Steakurile de vită sunt gata. Poftă bună.



Bunica recomandă


Buturugă din costițe umplute cu clătite
Buturugă din costițe umplute cu clătite

O rețetă originală de costițe de porc... Minunate pentru o masă de sarbătoare.

Citește
Shaorma de casă cu pui
Shaorma de casă cu pui

Ideală pentru un prînz sau pentru întîlnirile cu oaspeții la tine acasă.

Citește
Friptură de porc cu cartofi la ceaun
Friptură de porc cu cartofi la ceaun

Pe cît de simplu, pe atît de gustos. Rapid și fără mult efort.

Citește
Coastițe de porc la cuptor
Coastițe de porc la cuptor

Cele mai suculente costițe de porc la cuptor...

Citește
Gambe de găină în aluat
Gambe de găină în aluat

Gambe de găină coapte în cuptor... Delicioase și aromate...

Citește
Coaste de porc la grătar
Coaste de porc la grătar

O metodă minunată de preparare a costițelor de porc... Carnea se dezlipește singură de pe coaste...

Citește
Bătute puhave din piept de pui
Bătute puhave din piept de pui

Bătute ca ma bunica... Pufoase și foarte moi...

Citește
Găină cu tagliatelle de casă
Găină cu tagliatelle de casă

Rețetă simplă pe placul tuturor...

Citește
Piftie din cap de porc
Piftie din cap de porc

O metodă ingenioasă de a folosi capul de porc la prepararea unor bucate delicioase.

Citește
Tobă din cap de porc și ficat de porc
Tobă din cap de porc și ficat de porc

O altă intrebuințare a cărnii dintr-un cap de porc...

Citește
Pate  din cap de porc și carne de vițel
Pate din cap de porc și carne de vițel

Un deliciu pentru iarna care vine...

Citește
Pelimeni din aluat pe bază de zer
Pelimeni din aluat pe bază de zer

Citește