Tobă din cap de porc și ficat de porc

Tobă din cap de porc și ficat de porc

                                                              Tobă din cap de porc și ficat de porc

Ce am mai putea face din capul de porc ? Primul fel de mîncare a fost piftia. Dar a mai rămas carnea, urechile și șoricul. La toate acestea am mai adăugat și ficatul de porc , pe care l-am fiert aparte. Am pregătit și o tobă foarte delicioasă. Iată pașii pe care i-am urmat.

Am ingrijit bine cîteva bucați de carne și le-am pus la fiert. La carnea data am adăugat 1 kg.carne de vițel, am spumat bine carnea și am fiert pîna la gata. Carnea de vițel a fiert mai repede și am luat-o într-un vas aparte. În carne am adăugat mirodenii la fiert: frunze de dafin, piper aromat, usturoi.

Ficatul l-am fiert aparte. Am folosit pentru toba doar jumatate din ficat.

Am taiat totul cubulețe marunte, urechile le-am tăiat pai subțire. Am pus usturoi strivit (1 cacelie) și 1 cacelie tăiată mărunt. Am sărat după gust și am pus piper iute măcinat după gust. Am amestecat totul și am pus amestecul într-o bucată de pînză deasă, adunînd-o sub formă de ruladă.

Totul se adună strîns și punem deasupra un platou de lemn, iar mai apoi o greutate.

Toba se pune în frigider pe o noapte ca să se închege. Aveți grijă ca să puneți toba sub presiune într-o tava, pentru a avea în ce să se scurga grăsimea.

Va doresc să reușiti și sper să vă placă rețeta. Vă asigur, că toba este perfectă la gust... Poftă bună !!!


Bunica recomandă