Zraze cu umplutură de cașcaval și ciuperci

Zraze cu umplutură de cașcaval și ciuperci

                             Zraze

Zrazele le fac de ani buni și anume, cu acastă umplutură le consider cele mai gustoase. Urmăriți cum le fac ca să fie la fel de suculente și a doua zi. Este o rețetă personalizată cu care nu dau greș niciodată. Iată ingredientele și pașii pe care i-am urmat.

Ingrediente: 1 kg carne de porc, 3 cepe mijlocii, 3 felii de pâine, 2 ouă, 2 gălbenușuri, piper și sare după gust. Pentru umplutură vom avea nevoie de 300 gr cașcaval, 200 gr ciuperci ușor călite pe tigaie cu puțin ulei, mărar proaspăt.

Pregătim carnea. Carnea de porc trebuie să fie cu puțină grăsime, de altfel zrazele vor fi seci. Dăm carnea prin mașina de tocat. Împreună cu carnea dăm prin mașină și cepele. Feliile de pâine le muiem în 200 ml lapte sau apă. Le putem trece prin mașina de tocat sau le putem fărîmița cu mâinile. Adăugăm aici ouăle, gălbenușurile, piperul și sarea. Amestecăm vreo 5 minute amestecul din carne.

Pregătim umplutura. Cașcavalul îl trecem prin răzătoare. Putem folosi cașcaval la dorință ( Mozzarela, Rosiiskii, Slivochinîi ș.a.). Ciuperile le călim ușor pe tigaia încinsă cu ulei. În umplutură adăugăm doar puțină sare, în dependență cît de sărat este cașcavalul.

Modelăm zrazele. Luăm o mână de amestec din carne. O întindem pe suprafața palmei. Punem umplutura. O modelăm în formă de pîrjoală.

Prăjim zrazele pe tigaia încinsă generos cu ulei. Se prăjesc la foc mic înspre mediu pe ambele părți. Punem capacul după ce am întors zrazele pe a doua parte. Zrazele sunt gata. Dacă dorim să avem zraze moi și a doua zi, le punem într-un ceaunel, turnăm deasupra vreo 150 ml apă, punem capacul și le lăsăm să se înăbușe vreo 20 min. În așa fel zrazele vor fi moi ca în prima zi.


Bunica recomandă