E toamnă bogată, e anotimpul generos pentru toate gospodinele care se tot grăbesc să le reușească pe toate. Și cum să treci cu vederea legumele frumoase și colorate care îți fură privirea, cînd treci pe lîngă ele? Dar dacă le mai avem pe ale noastre în grădină ar fi stupid că să ratez ocazia și momentul de a le aduna și de a le pregăti pentru iarnă. ,,O zi de vară hrănește un an" se spune în popor sau ,,bate fierul cît e fierbinte". Deci, avîndu-le pe toate, nu ne rămâne decît să ne apucăm de treabă cu dispoziția frumoasă de a găti și să pregătim împreună ,, ADJICA". Rețeta mea, că de obicei, este una clasică și o fac de ani buni eu și familia mea.Îmi place mult, deoarece ADJICA după această rețetă o pot da și copiilor,deoarece este ușor picantă și nu conține oțet. Cu mult mai mult ADJICA după această rețetă o putem folosi nu numai pentru carne,dar și pentru dif. tartine, cartofi, pilaf, pizza etc. Așadar, dragi gospodine, notati-o, pregătiți-o și vă asigur că are să vă placă.
ATENȚIE !!! Folosim roșii cărnoase,tari !(Помидоры должны быть мясистыми, твёрдыми)
INGREDIENTE:
Sare neiodată - 45 -50 gr.(Соль каменная - 45-50 гр.)
Legumele tăiate bucăți mici se trec prin mașina de tocat carne.
Овощи пропускаем через мясорубку.
Adăugăm uleiul, sărăm după gust și o fierbem la foc mic sau punem ceaunul în cuptor pe 2-3 ore, amestecînd periodic.
Добавить масло растительное ,соль и варим до густоты 2-3 часа .
Банки и крышки стерилизовать, закрывать плотно, накрывать толстым одеялом.
Adjica gata o punem fierbinte în borcanele sterilizate și le închidem ermetic cu capace sterilizate. Le acoperim cu o plapumă groasă până a doua zi.