Alivancă cu piept de pui și cașcaval

Alivancă cu piept de pui și cașcaval

 Alivancă

Ingrediente:

  1. 700 ml.chefir (chisleag)
  2. 5 oua-6 ouă (depinde de mărimea lor)
  3. 2 pahare faina de porumb (200 gr.paharul). S-ar putea sa va mearga nu toata făina, depinde de umeditatea ei si marimea oulor
  4. 2 lingurite sare
  5. 300 gr.piept de pui sau jumări de porc.
  6. 10 triunghiuri de cașcaval sau 200 gr.brânză de oi (dacă folosiți așa brânză, sare puneți doar 1 linguriță 
  7. 50 gr.unt
  8. 50 ml ulei
  9. cozi de ceapă
  10. mărar (se poate şi fără verdeaţă, dacă nu o preferaţi).



Primul pas pe care îl vom face, vom înăbuși ușor pieptul de pui cu puțin ulei pe tigaie,adaugam și untul.



Într-un vas, vom bate ouăle cu sarea.



În amestecul de ouă vom pune chefirul (chisleagul) și făina de porumb. Vom amesteca bine, după care adăugăm pieptul de pui .Vom pune amestecul în tava unsa cu unt. Deasupra punem proporțional cașcavalul.



Alivanca se pune în cuptorul supraîncălzit la 180 gr, pentru 30-40 minute. Se servește caldă. Poftă bună!!!







Bunica recomandă