Aperitiv răcoritor din dovlecei

Aperitiv răcoritor din dovlecei

                                                              Aperitiv racoritor si picant din dovlecel 

Sunt atitea retete de dovlecel,insa cea mai simpla,gustoasa si usor de facut este acest aperiti picant,racoritor ,usor picant cu care i-am putea alinta si uimi pe cei dtagi.Sunt sigura ca un platou aranjat frumos cu acest deliciu , va infrimuseta orice masa pentru familie sau pentru oaspeti.Putina fantezie si aperitivul din dovlecel este gata..!!!

Ingrediente pentru 1 platou : 1 dovlecel mediu,dar tinerel si fara seminte,4 rosii medii,4 linguri de maioneza,2 linguri de smintina,5 dintisori de usturoi,piper macinat iute,coriandru macinat,2 oua,100 gr.faina,sare dupa gust.

Spalam bine dovlecelul si il taiem rondele(nu il saram)

Taiem rosiile rondele 

 Batem oule si punem putina sare in ele,amestecam.

In faina cernuta adsugam putina sare,puper iute,coriandru macinat

Rondelele de dovlecel le trecem prin faina,apoi prin ou si le prajim in ulei pe tigaia incalzita din timp(nu infierbintata,caci riscam sa arda oul)Prajim dovlecelul la foc mic,ca sa reuseasca sa se coaca.Rondelele de dovlecel gata coapte le aranjam pe o hirtie de copt sa se raceasca bine.Intre timp ,cu un servetel uscat,le presam usor pentru a inlatura surplusul de ulei.

Sosul :4 linguri de maioneza,2 linguri de smintina,usturoi si marar(optional)

Pe fiecare bucatica de dovlecel punem 1 lingurita sos,punem o rondea de rosie si acoperim cu o rondea de dovlecel unsa preventiv cu sos.


Aranjam frumos totul pe un platou si il punem la rece in frigider pe 30-40 min.dupa care putem servi din aceasta bunatate..

Pofta buna !!!