Ardei în sos de smîntînă

Ardei în sos de smîntînă

                                                            Ardei în sos de smîntînă

O mincare de fiecare zi ...simpla,dar gustoasa pe bune.Imi plac si cu mult sos de rosii,dar astazi i-am gatit asa,caci pofta a fost prea mare si insistenta.

Ingrediente:1kg.ardei gras,4 rosi mari,.2 cepe medii,400 gr smîntînă, 150 ml.apa sau lapte, 2 linguri de faina, 150 ml.ulei, boabe de piper aromat, sare dupa gust.

Punem ardeii in tava si ii coacem in cuptor,periodic intorcindu-i.

Dupa ce s-au copt,asa fierbinti , ii punem inttr-o punga , punga o stringem la gura si ii lasam sa stee pina se racesc.

Ii decojim si ii trecem prin faina de griu,pregatita si pusa intr-o farfurie din timp.


Ii prajim in ulei pe ambele parti pina se formeaza pe ei o crusta crocanta .

Aparte prajim ceapa,adaugam rosiile si lasam sa se prajeasca impreuna timp de 2,3 min.Adaugam ardeii.


 Intr-un vas punem cele 2 linguri de faina,smintina si amestecam bine ca sa nu avem cocolase,dupa care adaugam apa tot amestecind.Sosul gata facut il turnam peste ardeii din tigaie.Condhimentam,saram dupa gust si lasam sa stee pe foc pina incepe a fierbe.

Ardeii in sos de smintina ii servim cu brinza de oi si mamaliguta.


Bunica recomandă