Ardei umpluți cu brînză proaspătă de vaci

Ardei umpluți cu brînză proaspătă de vaci

                                                          Ardei umpluți cu brînză proaspătă de vaci

Aceși ardei îi făcea mama pe cînd eram copilă. O bunătate.....Toată casa era plină de mirosul ardeilor. Acum, nu știu dacă gospodinele mai fac acest deliciu, în schimb, eu îi fac în fiecare vară. Brînza proaspătă de vaci îi dau o nuanță de acrișor, iar usturoiul îi completează gustul. Acești ardei pot fi ca o zacuscă la prînz sau cină. Iată ingredientele pe care le-am folosit pentru 2 persoane. Voi, dragi gospodine, puteți dubla ingredientele pentru mai multe porții.

Ingrediente: 4 ardei grași mari, 250 gr brînză proaspătă de vaci, 1 ou, 3 căței de usturoi(dacă nu toleraţi usturoiul puneţi 2 linguri de smîntînă)sare după gust.

Pregătim ardeii. Îi putem coace în cuptor sau îi putem prăji ușor în ulei, pentru ca ușor să-i decojim. După ce i-am scos din tigaie sau din cuptor, îi punem în peliculă alimentară pentru cîteva minute ca să se decojească ușor.

După ce i-am decojit, scoatem atent cu o lingură semințele .


Pregătim umplutura. Amestecăm brînza cu oul și usturoiul strivit. Punem sare după gust. Umplem cu această umplutură ardeii. Îi punem să se înăbușe pe tigaie cu puțin ulei sub capac la foc mic sau ii coacem in cuptorul de la aragaz ( 20-25min).Inainte de a-i pune in cuptor ii ingem cu unt sau peste ei punem  50 gr.smintina.

Pofta buna..!!!


Bunica recomandă