Ardei umpluți la cuptor

Ardei umpluți la cuptor

                                                           Ardei umpluți la cuptor

Va aduceți aminte mirosul ardeilor umpluți? Ce bunătate.... Este mîncarea sezonului de vară, cînd ardeii deja sunt copți. Se pot face și la arăgaz, dar în cuptor ei se coc și își păstrează aroma accentuată de ardei. O bunătate....În continuare, voi scrie cantitatea îngredientelor pentru 1 kg de ardei mari ( 9 bucăți). Iată pașii pe care i-am urmat și ingredientele pe care le-am folosit.

Ingrediente:  1 kg ardei, 200 gr orez, 400 gr carne tocată de pui, 2 morcovi mijlocii, 100 gr pastă de tomate, 2 cepe mijlocii, sare și piper după gust, 1 frunză de dafin.

Pregătim ardeii. Tăiem codița și scoatem semințele.

Pregătim umplutura. Ceapa o tăiem mărunt. Morcovii îi dăm prin răzătoare. 

Pregătim orezul. Îl spălăm bine în cîteva ape, apoi îl punem la fiert 3-5 minute. Îl strecurăm.

Punem carnea tocată pe tigaia încinsă cu ulei. O călim pînă ce iese sucul din ea, după care adăugăm cepele și morcovii pregătiți. Punem pasta de tomate, apoi orezul. Adăugăm sarea și piperul după gust. Amestecăm bine. Umplutura este gata.


Umplem ardeii cu umplutura și îi aranjăm într-un ceaun în poziție verticală să nu iasă umplutura.

Turnăm deasupra vreo 300 ml apă clocotită+ sare după gust. Punem frunza de dafin. Acoperim ceaunul cu un capac și îl dăm în cuptorul supraîncălzit la 200 C timp de 40 min. 


Se servesc cu smîntînă. Poftă bună.