Budinca din brinza si morcov

Budinca din brinza si morcov

                                                           Budinca dietetica fără făină și zahăr

Din cauza sănătății, unora nu le este permis să consume zahăr și făină... Și poate vă gîndiți: " Dar oare ce aș putea mînca ceva gustos? Ce aș putea să pregătesc? " Soluții sunt multe. Una dintre ele este aceast deliciu cu morcovi, ce nu conține zahăr și făină. Se prepară foarte ușor și este extrem de gustos. Are o consistență cremoasă cu gust dulce de morcov și brînză. Făina am înlocuit-o cu crupele de griș. Se servește rece. Iată ingredientele și etapele de preparare.

Ingrediente:250 gr.piureu de morcov,250 gr.  brînză de vaci, 3 linguri cu virf crupe de griș,  1 ou,5 gr.praf de copt,semințe de floarea soarelui(puteti folosi diferite seminte si daca doriti 2 linguri de zahar si 5 gr.zahar vanilat,eu nu am pus).

Mai întîi se pregătesc morcovii. Se fierb pînă la gata, se decojesc și se dau prin blender.


În alt vas pregătim crupele de griș și brînza.

Se amestecă morcovul, grișul, brînza și oul.  Se presoară semințe de floarea-soarelui.


Se pune compoziția în tava tapetată cu hărtie și unsă cu unt. Se presoară suprafața cu un biscuite.


Tava se dă în cuptorul supraîncălzit la 180C, timp de 30-35 min. Se servește după ce se răcește. Poftă bună.