Budincă din cartofi, ciuperci și carne

Budincă

                                                                                      Budincă

Ingrediente: 300 gr carne tocată de pui+ jumatate de ceapă, 5 cartofi mari, 4 ciuperci mari, 200 gr cașcaval. Pentru aluat: 2 pahare de 250 gr de făină + 100 gr apă+ sare după gust.

Pregătim mai întii tava. O acoperim cu hîrtie pentru copt.

Pregătim aluatul. Amestecăm făina cu apa și sarea. Dacaă mai este nevoie de apă, o mai  adăugă. Amestrcăm compoziția, astfel încît să obținem o cocș de aluat netedă.

Pregătim umplutura. Ciupercile le tăiem roți. La dorință o putem căli ușor pe tigaie. 

Carnea cu ceapa tăiată mărunt o înăbușim ușor pe tigaie.

Cașcavalul îl dăm prin răzătoare.

Cartofii îi tăiem roți subțiri. Îi călim pe rînd puțin pe tigaie cu un pic de ulei.


Întindem aluatul cu citorul, obținînd o foaie subțire. O întindem atent pe tavă.

Punem umplutura: un rînd de cartofi, unul de carne, ciuperci, cartofi, carne. Ultinul strat, va fi de cartofi. Îi punem deasupra frumos aranjați. Între straturi presurăm cașcaval.





Acoperim tava cu folie de aluminiu. O punem în cuptorul supraîncălzit la 200 grade, 30 min, apoi la 180 grade timp de 40 min. 

Budinca o putem tăia doar după ce puțin s-a răcit.

Poftă bună.