Carne cu legume în oale mici

Carne cu legume în oale mici

                                                                                 Carne cu legume in oale mici

Ingrediente pentru 4 oale: 500 gr de cartofi, 5-6 ciuperci, 1 ceapă, 1 roșie mare, 400 gr de carne de pui sau porc, 1 morcov mare, sare după gust, 150 gr cașcaval, condimente.

Pregătim legumele. Cartofii se taie cuburi, morcovul se taie rondele,ceapa se taie rondele,  roșiile se taie marunt, ciupercile se taie la dorință. Carnea o bucățim. Toate legumele le amestecăm , punem sare și le condimentăm. Punem sare în carne după gust și o condimentăm. Cașcavalul îl dăm prin răzătoare.



Pregătim 4 oale mici din timp. Punem un strat de legume la fundul oalelor, apoi carne și cașcaval, iarăși legume pînă le umplem. Turnăm în fiecare cite vreo 50 gr de apă fierbinte.


Le acoperim cu capac și le dăm în cuptorul supraîncălzit la 200 C timp de 40 min, apoi micșorăm focul la 180 C timp de 40 min. Verificăm dacă legumele și carnea s-au copt. 


După ce sunt gata, le putem savura chiar din oală. Poftă bună.