Ingrediente:
Pentru ca sosul sa nu aibă culoare întunecată, fierbem preventiv ciupercile vreo 10 min. Într-un ceaun înăbușim pieptul de pui tăiat cu usturoiul strivit sau săiat mărunt.
Între timp, pregătim sosul. Amestecăm într-un vas smîntîna cu cele 3 linguri de făină. Turnăm vreo 300 ml apă rece. Amestecăm bine să nu fie cocolașe.
Peste 10 min ,adăugăm în ceaunul cu pieptul de pui, cartofii și ciupercile. Turnăm deasupra sosul pregătit.
Turnăm apă în așa fel ca să acopere cartofii. Tăiem ceapa în două și le punem întregi. În așa fel, sosul își va lua aroma și gustul potrivit de la ceapă. Putem pune ceapa să se rumenescă împreună cu pieptul de pui, dar multora nu le place ceapa în sos. Deasemenea, aspectul sosului va fi mai frumos.
Punem mirodeniile și sarea după gust. Lăsăm totul să fiarbă la foc mic pînă ce cartofii vor fi gata. Dacă este nevoie, în timpul fierberii mai adăugăm apă.
Cînd totul este gata, scoatem ceapa din ceaun ( o aruncăm) și presurăm mărarul.