Cartofi în coajă la ceaun

Cartofi în coajă la ceaun

Cartofi cu coajă la ceaun

Sunt cei mai simpli, delicioși și rapizi cartofi la ceaun. Poate că cineva ezită să cumpere cartofi mărunți la magazin sau la piață, dar eu mereu caut și de acești cartofi. Știu că acasă urmează să-i pregătesc într-un mod rapid, cu condimente, ceapă și usturoi. Nu va îmaginați ce bunătate!!! Sunt moi- moi înăuntru, iar coaja este condimentată și aromată. Se combină perfect cu o simplă salată sau verdețuri. Nici carne nu-ți trebuie....

Ingrediente: 1 kg cartofi, 1,(2)ceapă mare,3-5 căței  usturoi, 300 ml ulei, sare și piper după gust, o mînă de mărar la dorință.

Mai întîi vom spăla cartofii în cîteva ape şi vom înlătura micile impurități.

Vom încinge ceaunul cu ulei, apoi vom pune cartofii. Vom lăsa cartofii să se coacă în ceaun cu capac la foc mediu aproximativ 20 -30 min. În acest interval de timp vom amesteca atent cartofii. Îi vom verifica dacă sunt moi .

Cu 10 min înainte de a stinge focul adăugăm ceapa mărunțită. Iarăși punem capacul. La sfărșit adăugăm usturoiul strivit, sarea și piperul. Mărarul îl punem la dorință.Cartofii gata copţi îi putem servi cu o salată de vară şi cu brînză de oi.Poftă bună !!!

Bunica recomandă