Cartofi noi cu ciuperci, usturoi și unt

Cartofi noi cu ciuperci, usturoi și unt

                                                        Cartofi noi cu ciupercă și usturoi

Gustos, rapid și ușor de făcut... Se servesc în calitate de garnitură sau poate fi mincare de sine stătătoare. Primăvara, acest fel de mincare este pur și simplu un deliciu. În fiecare an așteptăm cu nerăbdare apariția cartofilor noi...

Ingrediente: 800 gr cartofi noi, 50 gr unt, 3 căței de usturoi, sare după gust, 10 ciuperci.

Se pun cartofii în apă caldă și se decojesc. Se spală bine. Se lasă în apă pe 30 min .

Între timp spălăm și curățim ciupercile. Cartofii și ciupercile se pun la fiert separat. Apa în care se fierb ciupercile devine întunecată. În așa fel, cartofii își vor păstra culoarea galbenă. După ce cartofii și ciupercile au fiert, se strecoară apa. În tigaia în care îi vom rumenim vom pune untul, apoi cartofii și ciupercile. Adăugăm usturoiul strivit și sarea.

Lăsăm vreo 15 min să se rumenească cartofii, după care îi putem servi cu mix de salată sau legume. Poftă bună.