Cartofi noi cu păstăi

Cartofi noi cu păstăi

                                                                 Cartofi noi cu păstări

Pe cît e de simplu, pe atît de gustos. Este mîncarea verii pe care cu toții o adorăm. Chiar dacă putem congela păstările pentru iarnă și le putem mînca în stare proaspătă, totuși vara parca au alt gust ,mai ales dacă le combimăm cu niște cartofi noi. Rumenite frumos, aroma păstarilor se răspîndește toată casa, iar cartofii noi și ei rumeniți sunt un adevărat deliciu. 

Pentru acest fel de mîncare vom avea nevoie de 1 kg cartofi, 1 kg păstăi , 2 cepe, vreo 3-4 căței de usturoi, sare după gust, piper, frunze de dafin.

Cartofii se vor  decoji, se vor spăla și se vor lăsa în apă timp de 1 oră. Păstăile se vor curăța și se vor spăla. Cartofii și păstăile vor fierbe separat. În apa în care vor fierbe, se va pune sare după gust. După ce legumele au fiert, se vor scurge de apă.

Vom rumeni  cartofii 10 min într-o tigaie încinsă cu ulei, apoi vom adăuga aici ceapa tăiata după dorință. Peste vreo 5 min ,vom adăuga păstăile fierte. Vom adăuga usturoiul strivit. Vom pune sarea și piperul după gust. Totul lăsăm să se înăbușe sub capac la foc mic 7-10 min. Poftă bună.

Bunica recomandă