Cartofi prăjiți

Cartofi prăjiți

Cartofi prăjiți

 Pare banal să descrii rețeta unor cartofi prăjiți. Dar totul este firesc atunci cînd vreai să obții niște cartofi prăjiți întregi care să nu se lipească de tigaie în timpul prăjirii. Poate că nu avem una dintre cele mai scumpe tigăi și avem o tigaie veche care lipește. Toate se pot rezolva cînd știi careva trucuri. Poate că sunteți o gospodină începătoare care are nevoie de sfaturi în a pregăti chiar și niște cartofi. Urmăriți cîteva secrete după care mă conduc pentru a obține niște cartofi prăjiți ca la carte.

În primul rînd este bine să alegem tipul de cartofi pe care îl vom folosi. Cartoful galben este perfect pentru cartofii prăjiți. 

1. Vom decoji vreo 4 cartofi mari pe care îi vom tăia pai. Îi vom spăla în cîteva ape pentru ca amidonul din cartofi să fie înlăturat atît cît va fi posibil. Îi vom pune pe un prosop de hîrtie pentru ca să nu rămînă strop de apă pe ei.

2. Între timp vom înfierbînta tigaia. Vom presura pe tigaie vreo 3 linguri de sare. Vom lăsa sarea să se coacă pe tigaie timp de 10 min. Acest truc nu va permite ca cartofii să se lipească de tigaie în timpul prăjirii. Puteți folosi acest truc chiar și cînd doriți să prăjiți șnițele sau pîrjoale. Cu un prosop de hîrtie vom înlătura sarea și o vom șterge ușor.

3. Turnăm uleiul ( cantitatea- la dorință). Peste 1 minut punem cartofii în tigaie. Punem capacul. Fără capac cartofii pot rămîne cruzi. Prăjim cartofii la foc mediu spre mic. Între timp îi amestecăm cu o lingură de lemn. Vă poate lua 15 sau 20 min ca să-i prăjiți ( depinde e tipul cartofului). 




4. Punem sarea și alte condimente pe care le preferați cu 1 minut înainde de a stinge focul. Sarea pot înmuia rapid cartofii, dacă o punem la mijloc de pregătire. 

Iată acestea sunt cîteva secrete pentru a obține niște cartofi întregi, cu o suprafață crocantă si foarte delicioși. Poftă bună.


Bunica recomandă


Varză murată la butoi
Varză murată la butoi

Varza murată- benefică pentru organism...

Citește
Roșii murate la borcan
Roșii murate la borcan

Roșii murate la borcan... Un deliciu ce se mănîncă rapid...

Citește
Varză cu carne la ceaun
Varză cu carne la ceaun

Varză cu carne la ceaun...

Citește
Legume pane la cuptor
Legume pane la cuptor

Sănătos, delicios și aromat.

Citește
Verzi la borcan
Verzi la borcan

Verzi la borcan pentru iarna care vine...

Citește
Harbuji ( pepene verde) murați la butoi
Harbuji ( pepene verde) murați la butoi

Harbuji acrișori și sălciori la butoi...Rețetă verificată...

Citește
Condimente făcute în condiții de casă
Condimente făcute în condiții de casă

Condimente naturale făcute în condiții de casă... Perfecte pentru a da gust bucatelor...

Citește
Roșii în sucul lor la borcan
Roșii în sucul lor la borcan

Roșii în sucul lor pentru iarna care vine...

Citește
Ardei umpluți la cuptor
Ardei umpluți la cuptor

Mîncarea preferată în sezonul de vară...

Citește
Brânză proaspătă de vaci la cuptor
Brânză proaspătă de vaci la cuptor

Brânză ca la bunica...

Citește
Tort sărat din dovlecei
Tort sărat din dovlecei

Tort rapid din dovlecei...Te scoate din situatie cînd oaspeții sunt pe drum.

Citește
Vînătă murată
Vînătă murată

O zacuscă delicioasă în doar 3 zile...

Citește