Cartofi umpluți cu carne

Cartofi umpluți cu carne

                                            Cartofi umpluți cu carne

 Vă recomand cu încredere acești cartofi pe care i-am umplut cu carne de pasăre. Sunt foarte delicioși și chiar aș spune dietetici, întrucît se pregătesc în cuptor fără prăjeli. Sunt perfecți pentru prînz sau pentru cină. Sunt ușor de preparat și va asigur, vor fi preferații voștri. Urmăriți în continuare  ingredientele pentru 1 kg de cartofi și modul de preparare. După dorință, puteți dubla ingredientele.

Ingrediente: 1 kg cartofi curățați de coajă, 200 gr suc de roșii ( sos de tomate sau 3 linguri de pastă de tomate amestecate cu 200 gr apă), 150gr smîntînă de 20% ( se poate și mai grasă), 200 ml apă,1 ceapă, 3 căței de usturoi, 1 frunză de dafin, mirodenii, sare după gust.

Ingrediente pentru umplutură: 300 gr carne tocată de pasăre, porc sau vită, 1 ou mic, 1 ceapă medie tocată, sare și piper după gust. Amestecăm îngredientele pînă obținem un amestec omogen.

Pregătim cartofii. Cu ajutorul unui cuțit facem o gaură în interiorul fiecărui cartof. Înteriorul cartofilor nu îl aruncăm. Punem cartofii în apă rece. 


Între timp pregătim sosul. Smântâna o amestecăm cu cele 200 ml apă.

Tăiem ceapa mărunt. O călim ușor timp de 5 minute pe tigaie cu puțin ulei, după care adăugăm sosul de roșii sau sucul. Adăugăm aici amestecul din smântână. Amestecăm. Punem sare și piper după gust.


Introducem în gaura cartofilor amestec de carne tocată. 

Vom avea nevoie de un ceaun. La fundul ceaunului vom pune mai întîi bucățile din interiorul cartofilor, apoi vom aranja cartofii umpluți. Deasupra turnăm sosul pregătit. Punem frunza de dafin și mirodeniile. Acoperim ceaunul cu capac.


Punem ceaunul în cuptorul supraîncălzit la 200C timp de 40-50 min. Verificăm între timp dacă cartofii deja sunt fierți. 

Se servesc cu verdeață și un mix de salată verde sau murături. Poftă bună. 


Bunica recomandă