Cartofi umpluți cu carne

Cartofi umpluți cu carne

                                            Cartofi umpluți cu carne

 Vă recomand cu încredere acești cartofi pe care i-am umplut cu carne de pasăre. Sunt foarte delicioși și chiar aș spune dietetici, întrucît se pregătesc în cuptor fără prăjeli. Sunt perfecți pentru prînz sau pentru cină. Sunt ușor de preparat și va asigur, vor fi preferații voștri. Urmăriți în continuare  ingredientele pentru 1 kg de cartofi și modul de preparare. După dorință, puteți dubla ingredientele.

Ingrediente: 1 kg cartofi curățați de coajă, 200 gr suc de roșii ( sos de tomate sau 3 linguri de pastă de tomate amestecate cu 200 gr apă), 150gr smîntînă de 20% ( se poate și mai grasă), 200 ml apă,1 ceapă, 3 căței de usturoi, 1 frunză de dafin, mirodenii, sare după gust.

Ingrediente pentru umplutură: 300 gr carne tocată de pasăre, porc sau vită, 1 ou mic, 1 ceapă medie tocată, sare și piper după gust. Amestecăm îngredientele pînă obținem un amestec omogen.

Pregătim cartofii. Cu ajutorul unui cuțit facem o gaură în interiorul fiecărui cartof. Înteriorul cartofilor nu îl aruncăm. Punem cartofii în apă rece. 


Între timp pregătim sosul. Smântâna o amestecăm cu cele 200 ml apă.

Tăiem ceapa mărunt. O călim ușor timp de 5 minute pe tigaie cu puțin ulei, după care adăugăm sosul de roșii sau sucul. Adăugăm aici amestecul din smântână. Amestecăm. Punem sare și piper după gust.


Introducem în gaura cartofilor amestec de carne tocată. 

Vom avea nevoie de un ceaun. La fundul ceaunului vom pune mai întîi bucățile din interiorul cartofilor, apoi vom aranja cartofii umpluți. Deasupra turnăm sosul pregătit. Punem frunza de dafin și mirodeniile. Acoperim ceaunul cu capac.


Punem ceaunul în cuptorul supraîncălzit la 200C timp de 40-50 min. Verificăm între timp dacă cartofii deja sunt fierți. 

Se servesc cu verdeață și un mix de salată verde sau murături. Poftă bună. 


Bunica recomandă


Varză murată la butoi
Varză murată la butoi

Varza murată- benefică pentru organism...

Citește
Roșii murate la borcan
Roșii murate la borcan

Roșii murate la borcan... Un deliciu ce se mănîncă rapid...

Citește
Varză cu carne la ceaun
Varză cu carne la ceaun

Varză cu carne la ceaun...

Citește
Legume pane la cuptor
Legume pane la cuptor

Sănătos, delicios și aromat.

Citește
Verzi la borcan
Verzi la borcan

Verzi la borcan pentru iarna care vine...

Citește
Harbuji ( pepene verde) murați la butoi
Harbuji ( pepene verde) murați la butoi

Harbuji acrișori și sălciori la butoi...Rețetă verificată...

Citește
Condimente făcute în condiții de casă
Condimente făcute în condiții de casă

Condimente naturale făcute în condiții de casă... Perfecte pentru a da gust bucatelor...

Citește
Roșii în sucul lor la borcan
Roșii în sucul lor la borcan

Roșii în sucul lor pentru iarna care vine...

Citește
Ardei umpluți la cuptor
Ardei umpluți la cuptor

Mîncarea preferată în sezonul de vară...

Citește
Brânză proaspătă de vaci la cuptor
Brânză proaspătă de vaci la cuptor

Brânză ca la bunica...

Citește
Tort sărat din dovlecei
Tort sărat din dovlecei

Tort rapid din dovlecei...Te scoate din situatie cînd oaspeții sunt pe drum.

Citește
Vînătă murată
Vînătă murată

O zacuscă delicioasă în doar 3 zile...

Citește