Castraveți marinați cu ketchiup

Castraveți marinați cu ketchiup

Castraveți marinați cu ketchiup

Ne plac foarte mult murăturile și așa cum toate gospodinele îți fac provizii de murături pentru iarna care vine, sunt în rînd cu toate gospodinele. Îmi place mult să testez noi rețete de murături. De data aceasta vă prezint o rețetă de castraveți marinați cu ketciup. Am recurs la această metodă, deoarece soțului îi plac foarte mult castraveții picanți ca zacuscă pe lîngă o mîncare delicioasă. Deaceea am trecut la acțiune. Urmăriți în continuare rețeta pac cu pas. 

Ingrediente: castraveți mici ( aproximativ 4 kg), condimente la dorință ( cuișoare, boabe de coreandru, frunze de dafin), stible de mărar și patrunjel, 4 căcelii de usturoi.

Ingrediente marinadă pentru 5 borcane de 1 litru: 2 litri apă, 4 linguri sare, 250 gr zahăr, 250 ml oțet de 6 %, 280-300 gr ketchiup chilli ( puteți pune și ketchiup pentru frigărui).

Mai întîi pregătim castraveții. Îi spălăm bine în cîteva ape, după care le înlăturăm codițele.



Spălăm borcanele sub jet de apă și le sterilizăm. Eu am folosit sterilizarea prin abur. Capacele le fierbem vreo 10 min. După ce am sterilizat borcanele, aranjăm în ele condimentele, cățeii de usturoi și stiblele. Aranjăm în ele catraveții, apoi iarăși punem deasupra usturoi și stible de mărar.


Pregătim marinada. Punem apa pe foc să fiarbă. Cînd apa dă în clocot, adăugăm pe rînd sarea, zahărul, ketchiup-ul. Amestecăm bine. Adăugăm oțetul. Amestecul va fierbe 2-3 min, după care îl turnăm în borcane.

Punem deasupra borcanelor capacele. Borcanele cu marinadă le punem într-un castron cu apă fierbinte. Printre borcane punem un prosop. Lăsăm castronul cu borcane să fiarbă 15 min. În așa fel vom fi siguri că castraveții vor sta bine toată iarna. Peste 15 minute vom închide ermetic borcanele, le vom înoarce cu capacul în jos și le vom acoperi cu o plapumă.

Castraveții marinați sunt gata. Poftă bună.



Bunica recomandă