Ceburece din aluat pe bază de dovlecel

Cepurece din aluat pe bazaă de dovlecel

                                                      Ceburece din aluat pe bază de dovlecel

Dragi gospodine, folosim cît mai mult dovleceii în mîncare, deoarece au proprietați extraordinar de folositoare pentru sănătatea noastră și chiar sunt gustoși. Imaginația pentru a găti din ei diferite bunatați este mare și astăzi vom găti ceburece cu carne de pui și cașcaval la cuptor.

Ingrediente: 1 dovlecel mediu, tinerel și fără semințe, 3 oua, 1 pahar făină de grîu ( paharul de 250 ml.) , 1 linguriță praf de copt, sare după gust.

Dovlecelul îl trecem prin răzătoare ți îl sărăm puțin. Lăsăm să steie 5 min, după care îl stoarcem ca să înlăturăm lichidul. Punem ouăle, făina, praful de copt și amestecăm compoziția.

Pregătim tocatura de pui: 300 gr.tocatură de pui, 1 galbenuș de ou (se poate și fără), codițe de ceapă verde, puțin piper iute măcinat, sare după gust.

Cașcavalul îl trecem prin răzătoare.

În tigaia înfierbîntată punem puțin ulei. Cu o lingură mare punem amestecul și îl întindem proporțional pe întreaga suprafață a tigăii. Cînd aluatul începe a se usca deasupra, pe o jumatate de foaie punem tocatura, peste tocatură cașcavalul și acoperim totul cu cealaltă jumătate. Ridicăm ceburecul și îl punem pe tava tapetată cu hîrtie și unsa cu ulei.

Punem tava în cuptor pe 25 min., 180 gr.cuptorul încalzit din timp.

 Ceburecele gata le servim fierbinți cu un sos picant făcut din roșii.


Poftă bună. Merită, dragi gospodine, să le faceți, căci sunt foarte, foarte delicioase.


Bunica recomandă