Ciuperci pane

Ciuperci pane

                                                                        Ciuperci pane

Este o rețetă rapidă pentru o masă de sărbătoare sau poate fi făcută la prînz. Putem folosi ciuperci Champignon sau alte ciuperci din comerț care nu necesită multă fierbere. Ciupercile sunt prăjite în puțin ulei. Acest mod de preparare nu e ste chiar atît de sănătos, dar vreau să vă spun că organismul nostru rareori duce lipsă și de așa fel de bucate. Cu atît mai mult, consumate într-un mod echilibrat, nu aduce daune organismului nostru. În schimb , sunt foarte delicioase. 

Ingrediente: 500 gr ciuperci, 150 gr făină, 2 ouă, sare și piper după gust.

Vom pregăti ciupercile. Le vom spăla în cîteva ape și le vom curăți de impurități. 

Le vom tăia în două.

Le vom fierbe timp de 15-20 min cu puțină sare.

Pentru compoziția din pane vom avea nevoie de ouă, pe care le vom bate cu un pic de sare și piper. Vom pregăti într-o farfurie făina. 


Vom scoate ciupercile din apă. Dacă va fi necesar, cu un șervețel de hîrtie vom absoarbe toată apa din ciupercuțe. Vom tăvăli fiecare ciupearcă, mai întîi prin făină, apoi prin ouăle bătute. Le vom prăji la foc mic pe tigaie cu puțin ulei.

Poftă bună.