Gogoșari cu conopidă în oțet

Gogoșari cu conopidă în oțet

                                                       Gogoșari cu conopidă în oțet

Această rețetă o fac de ani buni. Am luat-o de la o cumnata de a mea , bucatar de profesie , doar că eu am mai adăugat și bucăți de conopidă. Este o rețetă simplă cu gust dulce-acrișor. Am ales gogosari frumoși și cărnoși, și conopidă proaspătă .Gogoșarii și conopida nu sînt moi, întrucît nu-i fiebem mult, ci doar cîteva minute.Chiar daca eu nu prefer sa folosesc otetul,totusi ,ii fac,deoarece cei din familia mea iarna ii cauta...Asadar,iată ce ingrendiente am folosit și ce pași am urmat.

Ingrediente: 4 kg gogoșari, 1 kg conopidă, ulei (200ml.), 1 lingura si  jumatate plina de sare ,100 gr.zahar,frunze de dafin, boabe de piper aromat, usturoi,3 l apă, 150 ml oțet de 6%. sau 100 ml.otet de 9%

Se pregătesc borcanele și capacele. Borcanele se spală și se pun să se sterilizele pe baie de aburi sau se usucă. Capacele se fierb 10 min.

Gogoșarii se spală și se curăță de cotoare și de semințe. Conopida o desfacem în buchețele mici. 

Pregătim saramura. Punem apa la fiert într-un ceaun încăpător. Punem sarea,zaharul, turnăm uleiul și oțetul, punem mirodeniile și lăsăm să fiarbă 1,2 min. Punem gogoșarii și conopida buchețele.

Lăsăm sa fiarba și cînd legumele devin elastice (cam 10-15 min.daca gogosarii sunt carnosi) ,le punem compact în borcanele deja pregătite, turnăm saramura peste ele și le închidem ermetic. Borcanele le acoperim cu ceva gros pîna a doua zi.Dragi gospodine,la ultimul kg.de gogosari,eu mai adaog putin otet (25 gr.)deoarece pe parcursul fierberii,otetul initial pus se mai evaporeaza.Fac asa si sunt sigura ca cu gogosarii mei va fi totul in regula.


Pofta buna...❤
Bunica recomandă