Gogoșari în suc de roșii

Ggoșari în suc de roșii

                                                                Gogoșari în suc de roșii

E o plăcere să deschiși un borcan de gogoșari în suc de roșii. Din toate conservele pe care le pregătesc pentru iarna care vine, acest fel de zacuscă este cea mai preferată. Pentru acest deliciu vom avera nevoie doar de două ingrediente cu excepția sarei și altor condimente. Se potrivesc perfect cu garnitură de cartofi, paste, orez, hrișcă   alte cereale ,carne. Pot fi serviți și la sărbători. Vă prezint ingredientele și modul de preparare.

Ingrediente: gogoșari, suc de roșii, ulei(100 ml.),  sare după gust,  frunze de dafin ,boabe de piper aromat.

Se pregătesc borcanele și capacele. Borcanele se spală și se pun să se sterilizele pe baie de aburi sau se usuca. Capacele se fierb 10 min.

Se spală și se curăță de semințe gogoșarii(5 kg)

Se pregătește sucul de roșii. Avem nevoie de 5 kg.roșii.


Punem sucul la fiert într-un vas care nu lipeste, sărăm după gust, turnăm uleiul, punem mirodeniile ș lăsăm să fiarbă 5 min. Punem gogoșarii taiati. Lasam sa fiarba si cind gogosarii devin elastici ii punem in borcan, turnam sucul peste ei si ii inchdem ermetic. Borcanele le acoperim cu ceva gros pina a doua zi.

E o rețetă simplă, dar pledez pentru ea, deoarece eu nu folosesc în alimentație oțetul și doresc ca ceea ce închid în borcane să fie cît de cît mai sănătos.

Pofta buna..❤❤❤Bunica recomandă