Hrișca cu ciuperci

Hrișcă cu ciuperci

                                                               Hrișcă cu ciuperci

Chiar si daca nu toti o prefera,multi ,probabil,stiti ca hrisca este foarte nutritiva si benefica pentru sanatatea noastra.Nu sunt eu nutritionist,dar tot de la ei cunosc ca este bine, cel putin de 1  pe saptamina sa o folosim atit noi,cei maturi , cit si copilasii nostri.Am pregatit  hrisca fara carne,deoarece pe anotimp cald o folosesc mai putin si am inlocuit carnea cu ciuperci.Asadar,din citeva ingrediente simple putem satura familia noastra cu un prinz sanatos si satios..

Ingrediente :1 pahar (250 gr.paharul)de hrisca,10 ciuperci(eu le folosesc din comert),1 ceapa mare,1 morcov mediu,100 gr.ulei sau unt,2,3 frunze de dafin,boabe de piper aromat si citeva boabe de piper iute,sare dupa gust.

Mod de preparate : Ciupercile le spalam si le taiem in 4 parti.Le punem in ceaunul cu apa clocotita si le fierbem t.de 3 min.

Morcovul il taiem pai,ceapa cubulete si le calim usor in ulei sau unt in ceaunel.

Ingrigim bine hrisca si o spalam in citeva ape.

In ceaunul cu ciupercile calite adaugam hrisca spalata si lasam 2,3 min.sa se prajeasca impreuna.

Turnam apa clocotita peste hrisca,saram,condimentam.Proportia apa /hrisca trebuie sa fie 1/3(luind in consideratie si celelalte ingrediente) Am putea sa mai avem nevoie de putina apa,dar o adaugam numai clocotita.Amestecam hrisca doar la inceput , cind o condimentam,caci daca facem acest lucru in t.fierberii,riscam sa  facem terci si nu o hrisca aspectuoasa,frumoasa,intreaga.

Servim hrisca cu muraturi sau cu o salata proaspata din varza,dar stropita cu suc de lamaie.