Hrișcă cu carne de pasăre

Hrișcă cu carne de pasăre

                                                             Hrișcă cu carne de pasăre

Hrișca face parte din categoria cereale ce are proprietăți și beneficii remarcabile. Hrișca nu conșine gluten, ceea ce o face potrivită pentru oamenii care au probleme legate de toleranța glutenului. Hrișca este una dintre cele mai bune surse de proteine de calitate înaltă, ușor digerabile. Este o sursă excelentă de cupru, magneziu, mangan și o sursă bună de zinc, seleniu, fier și potasiu . Deși mulți nu o preferă, poate fi un deliciu atît pentru dejun și prînz, cit și pentru cină.  Iată o metodă reușită și economă de preparare a hriștei.

Ingrediente: 250 gr hrișcă, 500 gr carne de găină ( puteți pune carne la dorință), 1 litru apă,70 ml ulei, 2 cepe, 2 morcovi, 1 ardei, 1 roșie, 1 lingură pastă de tomate, 3 căței de usturoi, frunze de dafin, mirodenii ( boia de ardei dulce, piper, oregano, busuioc), sare după gust, 1 frunză de dafin.


Se pregătesc carnea și legumele. Carnea o frecăm cu mirodeniile enumerate mai sus. O lăsăm să se condimenteze. Ceapa o tăiem roți, morcovul îl dăm prin răzătoare, ardeiul îl tăiem cuburi mari, roșia o tăiem cuburi mici. 

Pregătim hrișca. O spălăm în cîteva ape.

Punem carnea la înăbușit în ulei ( 10 min). În timpul înăbușirii carnea va elimina suc. Sucul îl punem într-o farfurie.Peste carne adăugăm ceapa, apoi peste vreo 10 min morcovul, roșia și pasta de tomate.Peste 10 min adăugăm hrișca. Turnăm apa clocotită. Dacă dorim , mai adăugăm apă. Turnăm sucul eliminat din carne.

Cînd grișca începe să fiarbă punem ardeiul și usturoiul. Punem sare după gust. Adăugăm frunza de dafin.


Totul fierbe la foc mic sub capac aproximativ 20 min. Hrișca este gata. Sunt sigură că ve-ți îndrăgi această mîncare....

Bunica recomandă