Hrișcă cu perișoare la cuptor

Hrișcă cu cereale la cuptor

                                                                      Hrișcă cu perișoare la cuptor

Hrișca face parte din categoria cereale ce are proprietăți și beneficii remarcabile. Hrișca nu conșine gluten, ceea ce o face potrivită pentru oamenii care au probleme legate de toleranța glutenului. Hrișca este una dintre cele mai bune surse de proteine de calitate înaltă, ușor digerabile. Este o sursă excelentă de cupru, magneziu, mangan și o sursă bună de zinc, seleniu, fier și potasiu . Deși mulți nu o preferă, poate fi un deliciu atît pentru dejun și prînz, cit și pentru cină. Poate fi folosită ca garnitură pentru carne. Iată o metodă reușită și economă de preparare a hriștei la cuptor.

Ingrediente: 400 gr hrișcă, 1 ceapă mare, 1 morcov mare,1 lingură pastă de tomate, sare după gust, piper, frunză de dafin piper aromat,coriandru macinat.

Pentru perișoare vom avea nevoie de 500 gr carne tocată de găină, 1 ceapă mijlocie tocată, 2 felii de pîine muiată în lapte și fărîmițată, 2 linguri de pesmeți,1 ou+2 galbenusuri, sare și piper după gust.

Vom amesteca bine toate ingredientele. Compoziția de carne pentru perișoare este gata.

Se vor modela perișoarele cu mîinile muiate în apă sau ulei. Se vor pune pe un platou tapetat cu hîrtie sau crupe de griș (porumb).Pe 20 min vom pune perisoarele in cuptorul duprsincalzit,200 gr.Scoatem perisoarele din cuptor.

Vom pregăti hrișca. O vom spăla bine în cîteva ape. Vom tăia ceapa cuburi mici, vom da morcovul prin răzătoare. Le vom căli ușor pe tigaie cu puțin ulei. Vom pregăti o tavă  în care vom așeza hrișca. Deasupra vom pune morcovul în combinație cu ceapa și perișoarele deja pregătite. Vom avea din timp pregătită și apa fierbinte pentru a acoperi hrișca în care vom pune pasta de tomate, sarea și piperul. Vom amesteca bine compoziția din apă și vom adăuga peste hrișcă. Cantitatea de apă depinde de vasul în care vom pregăti hrișca. Apa trebuie să fie de 1 cm deasupra hriștei. Vom pune frunza de dafin.

Vom pune tava în cuptorul supraîncălzit la 200C timp de 40-45 min. Se va servi cu mix de salată sau legume.

Poftă bună...

Bunica recomandă