Lavaș umplut cu dovlecei

Lavaș umplut cu dovlecei

                                                              Lavaș umplut cu dovlecei

Nu stiu cum voi, dragi gospodine, dar cînd apar temperaturile ridicate de afară, nu prea ai răbdare și putere să stai mult timp în bucătărie. Legume sînt multe si piața abundă în legume de care dorești. Deaceea, consumăm din plin legumele de sezon. Vă prezint o mîncare rapidă și  ușor de preparat. Vom avea nevoie de lavaș din comerț și legume. Legumele le putem combina la dorință.  Leguma de bază pentru acest deliciu este dovlecelul.

Ingrediente: 3 roșii, 2 dovlecei, usturoi, frunze de salată sau varză proaspătă, verdeață, 200 gr.maioneza, 3-4 căței de usturoi. Putem adăuga și castraveți taiati pai.

Mai întîi vom pregăti dovleceii. Îi vom tăia felii în lung și vom presura puțină sare.

Vom prăji puțin feliile de dovlecel în puțin ulei. Le vom pune pe un șervetel de hîrtie ca să absoarbă uleiul.

După cum am menționat, vom avea nevoie de un pachet de lavaș din comerț. Vom tăia roșiile, frunzele de salată și verdeața. Vom pregăti sosul. Vom amesteca maioneza cu  usturoiul strivit. Vom unge foaia de lavaș cu sos. 

Vom pune pe foaia de lavaș dovlecel, felii de roșii, frunze de salată și verdeață. Printre straturi punem maioneza.Repetam procedura.Legumele le putem pune la dorință. Învelim legumele în lavaș și îl coacem vreo 2-3 min pe tigaie fără ulei.


Poftă bună.Bunica recomandă