Legume pane la cuptor

Legume pane la cuptor

                                                Legume pane la cuptor

 Dacă nu știți ce să mai gătiți la prînz și aveti poftă de ceva sanatos si gustos, atunci această rețetă este perfectă pentru voi, dragi gospodine. Astăzi, vreau să vă prezint o mîncare foarte sățioasă și chiar delicioasa. Legumele sunt pregătite la abur , apoi la cuptor cu un mix de condimente aromate. Putem folosi legumele preferate: cartofi, morcovi, dovlecei, dovleac, brocole,conopida  ș.a. Pe lîngă faptul că sunt dietetice, aceste legume sunt şi benefice pentru noi. Cu linişte în inimă, îi putem hrăni şi pe micuţii noştri. Iată ingredientele și modul de pregătire.

Ingrediente: 1 kg cartofi, 1 brocole ( aproximativ 300 gr), 200 gr pesmeți, mix de condimente (am folosit ierburi uscate), sare după gust.

Mai întîi se pregătesc legumele. Eu am folosit cartofi și brocole. Cartofii se taie în patru, iar brocolele se divizează în copăcei. 

Legumele le punem pe rînd pe baia de aburi timp de 15-20 min. Dacă vă este mai uşor, cartofii îi puteti fierbe 5 min.chiar în  cratiţă pe arăgaz.


Legumele le pregatim pe rind. Într-un vas punem cîteva linguri de ulei (am folosit ulei de măsline) presurăm peste legume sare după gust și condimentele.

Într-un pachet de polietilenă sau de hîrtie punem pesmeții. În pachet punem pe rînd legumele fierte la abur si racite.Cu o mînă ținem de orificiul pachetului, iar cu cealaltă mînă cutremurăm pachetul. 

Aranjăm legumele pe o tavă tapetată cu hîrtie. Le lăsăm în cuptorul supraîncălzit la 180C, timp de 20 - 30 min.pina se rumenesc frumos.


Legumele pane la cuptor sunt gata. Se servesc cu sosuri din smîntînă, iaurt, roșii și verdeata. Poftă bună.


Bunica recomandă