Limbi de dovlecei umplute cu brânză la cuptor

Limbi de dovlecei umplute cu brânză la cuptor

                                                       Limbi de dovlecei umplute cu brânză

 Am ajuns si la a patra reteta pe care am facut-o din dovlecei si vreau sa ma impart si cu voi,dragi gospodine,caci dintr-o leguma atit de simpla,care peste tot o gasim,putem face bucate atit de delicioase.Astazi am pregatit limbi de dovlecel umplute cu brinza de vaci,o provocare pentru mine,caci i-am pregatit si eu prima data,dar rezultatul este unul exstraordinar de gustos.Asadar,sa va scriu cum am preparat acesasta bunatate...

Ingrediente : 1 dovlecel mediu cu coaja subtire si moale,200 gr.brinza proaspata de vaci,100 gr.cascaval,1 galbenus de ou,2 catei de usturoi,marar,sare dupa gust,100 ml.ulei,100 gr.faina.

Umplutura:200 gr.brinza,50 gr.cascaval trecut prin razatoare,1 galbenus de ou,usturoi,marar tocat,sare dupa gust.

Dovlecelul il spalam,ii inlaturam codita si nasucul,il taiem in lung fisii subtiri.

In faina adaugam putina sare si tavalim fisia de dovlecel in ea.

Prajim putin dovlecelul in ulei pe tigaie.

Dovlecelul prajit il punem pe un platou de lemn sa se raceasca,dupa care il umplem cu amestecul din brinza(il rasucim in lung)si il aranjam intr-un vas , pentru a-l pune la copt in cuptor pe 10 - 15 min.180 gr.

Cu 5 min.inainte de a scoate tava din cuptor , presuram peste limbile de dovlecel cele 50 gr.de cascaval ramas.

Limbile de dovlecel umplute se servesc calde ca aperitiv..


Pofta buna..!!!