Linte cu carne la tigaie

Linte cu carne la tigaie

Linte cu carne la tigaie

 Lintea este un aliment mai puțin cunoscut în țara noastră. Ea se afla pe rafturile magazinelor de ceva vreme, însă, ea nu este atît de cunoscută în bucătăriile noastre. Deseori ezitam să o cumpăr cu toate ca necesită un timp de fierbere redus, comparativ cu fasolea, și poate fi inclusă în rețete foarte diferite - de la supe, la carne. Aceste boabe conțin multe elemente nutritive. Este vorba despre fibre, proteine, minerale precum fierul, zincul, fosforul, magneziul, vitaminele B1(tiamina), B5 (acidul pantotenic), B6 si B9 (acidul folic). În continuare vă voi arăta în detalii cum se prepară o mîncare de linte foarte delicioasă. 

Ingrediente: 500 gr linte, 1 kg gambe de găină, 1 morcov, 1 ceapă mare, 200 gr sos de roșii, 1 frunză de dafin, sare și piper după gust, condimente pentru carne ( piper, usturoi granulat, oregano, boia de ardei dulce, rozmarin).

Pentru prepararea acestei mîncări vom avea nevoie de linte. O putem folosi atît stare fiartă, cît și uscată. Pe cea uscată o vom înmuia în apă rece pe 1-2 ore, apoi o vom folosi în măncare. Pe cea deja fiartă o vom pune direct în mîncare, la etapa corespunzătoare.

Pregătim carnea. O condimentăm cu mixul de condimente. O punem pe tigaie la foc mediu să se rumenească suficient de bine pe toate părțile. Luăm gambele din tigaie.


Pregătim legumele. Ceapa o tăiem mărunt, morcovul îl tăiem dungi sau rondele. Mai adăugăm în tigaie puțin ulei, adăugăm aici legumele împreună. Lăsăm să se rumenească vreo 10 min, după care adăugăm sosul de roșii.


Punem boabele de linte, iar deasupra aranjăm gambele de găină rumenite.



Punem frunza de dafin, sarea și piperul. Turnăm apă fierbinte ca să acoperim carnea. Acoperim tigaia cu un capac și lăsăm totul să fiarbă 30-40 min. 

Lintea cu carne la tigaie este gata. Poftă bună!!!





Bunica recomandă


Varză murată la butoi
Varză murată la butoi

Varza murată- benefică pentru organism...

Citește
Roșii murate la borcan
Roșii murate la borcan

Roșii murate la borcan... Un deliciu ce se mănîncă rapid...

Citește
Varză cu carne la ceaun
Varză cu carne la ceaun

Varză cu carne la ceaun...

Citește
Legume pane la cuptor
Legume pane la cuptor

Sănătos, delicios și aromat.

Citește
Verzi la borcan
Verzi la borcan

Verzi la borcan pentru iarna care vine...

Citește
Salată cu gogonele la borcan
Salată cu gogonele la borcan

Salată cu gogonele pentru iarnă...

Citește
Harbuji ( pepene verde) murați la butoi
Harbuji ( pepene verde) murați la butoi

Harbuji acrișori și sălciori la butoi...Rețetă verificată...

Citește
Roșii cuburi în sucul lor
Roșii cuburi în sucul lor

Roșii în sucul lor... Totul Bio...

Citește
Roșii marinate
Roșii marinate

Roșii marinate pentru iarnă...

Citește
Gogoșari în suc de roșii
Gogoșari în suc de roșii

Gogoșari în suc de roșii... O placere să deschizi un borcan de gogoșari în toiul iernii...

Citește
Condimente făcute în condiții de casă
Condimente făcute în condiții de casă

Condimente naturale făcute în condiții de casă... Perfecte pentru a da gust bucatelor...

Citește
Roșii în sucul lor la borcan
Roșii în sucul lor la borcan

Roșii în sucul lor pentru iarna care vine...

Citește