Linte cu carne la tigaie

Linte cu carne la tigaie

Linte cu carne la tigaie

 Lintea este un aliment mai puțin cunoscut în țara noastră. Ea se afla pe rafturile magazinelor de ceva vreme, însă, ea nu este atît de cunoscută în bucătăriile noastre. Deseori ezitam să o cumpăr cu toate ca necesită un timp de fierbere redus, comparativ cu fasolea, și poate fi inclusă în rețete foarte diferite - de la supe, la carne. Aceste boabe conțin multe elemente nutritive. Este vorba despre fibre, proteine, minerale precum fierul, zincul, fosforul, magneziul, vitaminele B1(tiamina), B5 (acidul pantotenic), B6 si B9 (acidul folic). În continuare vă voi arăta în detalii cum se prepară o mîncare de linte foarte delicioasă. 

Ingrediente: 500 gr linte, 1 kg gambe de găină, 1 morcov, 1 ceapă mare, 200 gr sos de roșii, 1 frunză de dafin, sare și piper după gust, condimente pentru carne ( piper, usturoi granulat, oregano, boia de ardei dulce, rozmarin).

Pentru prepararea acestei mîncări vom avea nevoie de linte. O putem folosi atît stare fiartă, cît și uscată. Pe cea uscată o vom înmuia în apă rece pe 1-2 ore, apoi o vom folosi în măncare. Pe cea deja fiartă o vom pune direct în mîncare, la etapa corespunzătoare.

Pregătim carnea. O condimentăm cu mixul de condimente. O punem pe tigaie la foc mediu să se rumenească suficient de bine pe toate părțile. Luăm gambele din tigaie.


Pregătim legumele. Ceapa o tăiem mărunt, morcovul îl tăiem dungi sau rondele. Mai adăugăm în tigaie puțin ulei, adăugăm aici legumele împreună. Lăsăm să se rumenească vreo 10 min, după care adăugăm sosul de roșii.


Punem boabele de linte, iar deasupra aranjăm gambele de găină rumenite.Punem frunza de dafin, sarea și piperul. Turnăm apă fierbinte ca să acoperim carnea. Acoperim tigaia cu un capac și lăsăm totul să fiarbă 30-40 min. 

Lintea cu carne la tigaie este gata. Poftă bună!!!

Bunica recomandă