Maioneză de casă fără ou

Maioneză de casă fără ou

Maioneză de casă fără ou

De cînd am încercat această maioneză, nu mai cumpăr maioneză din comerț. Știți care este avantajul acestei maioneze? Nu conține ou și poate fi consumată în cantități moderate chiar și de copii. La gust nu diferă de cea din magazin, iar timpul preparării este de un minut. 

  Ingredientele de care care vom avea nevoie sunt: 100 ml lapte, 200 ml ulei, 1,5 linguriță sos de muștar, 1 lingură oțet de mere și sare după gust. Trebuie să ținem cont și de careva aspecte pentru a obține o maioneza bună și de calitate.

Urmăriți cîteva sfaturi:

   Lapte- laptele trebuie să fie fiert și rece. Nu are importanță procentul de grăsime.

  • Ulei - uleiul pentru maioneză trebuie să fie de calitate. Putem folosi ulei de floarea-soarelui sau ulei de măsline extravirgin, caz în care maioneza va avea o culoare puțin mai închisă.
  • Muștar - muștarul pentru maioneză trebuie să fie clasic, fără miere sau iute, iar consistența sa ar trebui să fie cremoasă.
  • Mod de preparare: se pun laptele și uleiul într-un vas de la blender vertical. Mixăm cîteva secunde, după care adăugăm oțetul, muștarul și sarea. 
  • Se mixează amestecul pînă la consistența dorită de jos în sus fără a opri sau ridica blenderul din bol. 
  • Vedeți mai jos un mic material video cu cîteva detalii de preparare.

  • Maioneza este gata. O putem folosi la salate, carne, tartine și alte bucate delicioase.


Bunica recomandă