Urmăriți cîteva sfaturi:
Lapte- laptele trebuie să fie fiert și rece. Nu are importanță procentul de grăsime.
- Ulei - uleiul pentru maioneză trebuie să fie de calitate. Putem folosi ulei de floarea-soarelui sau ulei de măsline extravirgin, caz în care maioneza va avea o culoare puțin mai închisă.
- Muștar - muștarul pentru maioneză trebuie să fie clasic, fără miere sau iute, iar consistența sa ar trebui să fie cremoasă.
- Mod de preparare: se pun laptele și uleiul într-un vas de la blender vertical. Mixăm cîteva secunde, după care adăugăm oțetul, muștarul și sarea.
- Se mixează amestecul pînă la consistența dorită de jos în sus fără a opri sau ridica blenderul din bol.
- Vedeți mai jos un mic material video cu cîteva detalii de preparare.
- Maioneza este gata. O putem folosi la salate, carne, tartine și alte bucate delicioase.