Morcov în stil coreean

Morcov în stil coreean

                                                           Morcov în stil coreean

Rețeta morcovului in stil coreean sau cum îi spuneam noi cîndva în l.rusă ,,coreiscaia morcovi" o am de cînd eram și eu gospodină începatoare, fiind profund interesată de culinarie și, practic, înghițînd tot ce vedeam și auzeam de la mama, soacra mea și de la alte gospodine. Așa am adunat pe parcurs zeci de rețete auzite, zeci de rețete făcute de mine, cît și rețete din diferite carți, dar adaptate și schimbate dupa gustul meu și dupa bugetul meu din familie. Așa a ajuns în caietul meu și această rețetă ,pe care eu, ajungînd la o vîrstă cînd nu mai pot tolera oțetul îl înlocuiesc cu suc de lamîie, dar care e la fel de gustos, aromat și delicat la gust și care nu lipsește de pe o masa de sarbatoare și nu numai, alături de celelalte bucate delicioase .Așadar, vă scriu aici rețeta exact cum o am în caietul meu de rețete vechi.

Așa cum o poție pentru familia mea, la moment, este mult, eu am făcut astăzi jumatate de porție, demonstrîndu-vă acest lucru cu cîntarul, respectiv punînd celelalte ingrediente în jumatate. D-voastra, dragi gospodine, puneți, daca doriți, porția întreagă.

Ingrediente: 1 kg de morcovi, 1 linguriță de sare, 3 linguri de zahăr, 1 linguriță de piper iute, 1 linguriță coreandru boabe sau măcinat, 1 cacelie de usturoi,100 ml. ulei rafinat, 4-5 linguri suc de lămîie sau oţet de masă.

Curățăm morcovii de coajă.

Îi trecem prin răzătoare.

În morcovul trecut prin răzătoare, adaugăm uleiul, sarea, piperul, zahărul, coreandrul și sucul de lămîie sau oțetul, dacă îl folosiți și dacă doriți să nu vă abațeți de la rețeta clasica,mai apoi usturoiul.Amestecăm bine toate ingredientele, acoperim vasul cu o bucată de peliculă alimentară și îl punem la rece să se marineze cîteva ore (2,3 este deajuns). Morcovul gata îl putem mînca cu carne pregatită la gratar, mici, cartofi prajiti ș.a.

Poftă bună, dragile mele. Sper să vă placă reteta mea și vă invit cu drag să mai vedeți și alte rețete interesante și gustoase pe BUNICA.MD.


Bunica recomandă