Morcov în stil coreean

Morcov în stil coreean

                                                           Morcov în stil coreean

Rețeta morcovului in stil coreean sau cum îi spuneam noi cîndva în l.rusă ,,coreiscaia morcovi" o am de cînd eram și eu gospodină începatoare, fiind profund interesată de culinarie și, practic, înghițînd tot ce vedeam și auzeam de la mama, soacra mea și de la alte gospodine. Așa am adunat pe parcurs zeci de rețete auzite, zeci de rețete făcute de mine, cît și rețete din diferite carți, dar adaptate și schimbate dupa gustul meu și dupa bugetul meu din familie. Așa a ajuns în caietul meu și această rețetă ,pe care eu, ajungînd la o vîrstă cînd nu mai pot tolera oțetul îl înlocuiesc cu suc de lamîie, dar care e la fel de gustos, aromat și delicat la gust și care nu lipsește de pe o masa de sarbatoare și nu numai, alături de celelalte bucate delicioase .Așadar, vă scriu aici rețeta exact cum o am în caietul meu de rețete vechi.

Așa cum o poție pentru familia mea, la moment, este mult, eu am făcut astăzi jumatate de porție, demonstrîndu-vă acest lucru cu cîntarul, respectiv punînd celelalte ingrediente în jumatate. D-voastra, dragi gospodine, puneți, daca doriți, porția întreagă.

Ingrediente: 1 kg de morcovi, 1 linguriță de sare, 3 linguri de zahăr, 1 linguriță de piper iute, 1 linguriță coreandru boabe sau măcinat, 1 cacelie de usturoi,100 ml. ulei rafinat, 4-5 linguri suc de lămîie sau oţet de masă.

Curățăm morcovii de coajă.

Îi trecem prin răzătoare.

În morcovul trecut prin răzătoare, adaugăm uleiul, sarea, piperul, zahărul, coreandrul și sucul de lămîie sau oțetul, dacă îl folosiți și dacă doriți să nu vă abațeți de la rețeta clasica,mai apoi usturoiul.Amestecăm bine toate ingredientele, acoperim vasul cu o bucată de peliculă alimentară și îl punem la rece să se marineze cîteva ore (2,3 este deajuns). Morcovul gata îl putem mînca cu carne pregatită la gratar, mici, cartofi prajiti ș.a.

Poftă bună, dragile mele. Sper să vă placă reteta mea și vă invit cu drag să mai vedeți și alte rețete interesante și gustoase pe BUNICA.MD.


Bunica recomandă


Varză murată la butoi
Varză murată la butoi

Varza murată- benefică pentru organism...

Citește
Roșii murate la borcan
Roșii murate la borcan

Roșii murate la borcan... Un deliciu ce se mănîncă rapid...

Citește
Varză cu carne la ceaun
Varză cu carne la ceaun

Varză cu carne la ceaun...

Citește
Legume pane la cuptor
Legume pane la cuptor

Sănătos, delicios și aromat.

Citește
Verzi la borcan
Verzi la borcan

Verzi la borcan pentru iarna care vine...

Citește
Salată cu gogonele la borcan
Salată cu gogonele la borcan

Salată cu gogonele pentru iarnă...

Citește
Harbuji ( pepene verde) murați la butoi
Harbuji ( pepene verde) murați la butoi

Harbuji acrișori și sălciori la butoi...Rețetă verificată...

Citește
Roșii marinate
Roșii marinate

Roșii marinate pentru iarnă...

Citește
Roșii cuburi în sucul lor
Roșii cuburi în sucul lor

Roșii în sucul lor... Totul Bio...

Citește
Condimente făcute în condiții de casă
Condimente făcute în condiții de casă

Condimente naturale făcute în condiții de casă... Perfecte pentru a da gust bucatelor...

Citește
Gogoșari în suc de roșii
Gogoșari în suc de roșii

Gogoșari în suc de roșii... O placere să deschizi un borcan de gogoșari în toiul iernii...

Citește
Ardei umpluți la cuptor
Ardei umpluți la cuptor

Mîncarea preferată în sezonul de vară...

Citește