Naut cu carne la cuptor

Naut cu carne la cuptor

                                                                                      Naut la cuptor

Ingrediente: 600 gr de naut, 1 kg carne de vițel sau porc, 100 gr ulei, 2 cepe mari, 1-2 morcovi, frunze de dafin, boabe de piper mirositor, 3-4 dinți de usturoi, condimente și sare după gust.



Spălăm nautul în 2-3 ape. Se pune să se înmoaie în apă rece pe 10- 12 ore. Carnea se spală bine. Se pune în apă rece pe 1-2 ore să iasă sîngele. Morcovul se taie rondele sau bucăți mari.

Se pune un strat de naut în oală. Peste el se pune cîteva bucăți de carne. Se presoară cîteva mirodenii, se pune morcovul, ceapa. Se pune un alt strat de naut și iarăși carne.Se repetă cu morcovul, mirodeniie, ceapa întreagă. Se toarnă apă clocotită sărată după gust.



Oala cu carne se pune în cuptorul supraîncălzit din timp pe 2 ore. Cînd nautul începe a fierbe, focul se micșorează. Nautul abea să se audă că fierbe. Cu 20 min înainte de a stinge focul, se pune usturoiul.


Nautul gata se servește cu murături. Poftă bună!!!