Pilaf de orez în straturi la cuptor

Pilaf de orez

                                                                    Pilaf de orez

Ingrediente: 2 cani orez (200 gr) prefiert, carne la alegere -găina,porc,vita,iepure(1 kg),2 cepe mari,2 morcovi mari sau 4 mai mici, 1 căcelie de usturoi, 30 gr unt, mirodenii - turmenic ,piper, frunză de dafin, boia de ardei dulce, boabe de barbaris, oregano, sare după gust. 




Etape: Se înăbușă aparte carnea cu putina sare, condimente.

Se înăbușă  aparte morcovul dat prin răzătoare.

Se înabușă aparte ceapa tăiată mărunt.

Pregătim orezul. Adăugăm în orezul uscat condimentele și sarea. Amestecăm. Vom avea nevoie de un ceaun sau o oală ( 3-5 litri). Pereții ceaunului îi vom unge cu unt. Primul strat pe care îl vom pune va fi carnea cu tot cu grăsimea rămasă de la carne.

Al doilea strat va fi ceapa înăbușită.

Al treilea strat va fi morcovul.

Ultimul strat va fi orezul. 

Deasupra vom pune usturoiul întreg și felii de unt. Vom turna apă clocotită ca să acopere orezul de 1 cm. Vom acoperi ceaunul cu un capac și îl vom da în cuptorul supraîncălzit la 200 grade, timp de 1 oră- 1oră 30 min.

După ce orezul va fi gata, îl vom rasturna pe un platou mare.

Poftă  bună!!!