Pîrjoale din dovlecei

Pîrjoale din dovlecei

                                                             Pîrjoale din dovlecei

  Vi s-a întîmplat să vă rămînă puțină carne de la prepararea altor bucate? Și mie deseori îmi rămîne. Și ne gîndim apoi, ce să facem cu ea. Uite că și eu am fost în această situație. Deci, nu am aruncat-o și nici în congelator nu am pus-o, ci m-am gîndit să prepar niște pîrjoale delicioase din dovlecei cu adaos de carne. Am avut vreo 300 gr de carne tocată împreună cu ficat de găină. Ficatul de găină era deja fiert și trecut prin blender, dar voi, dragi gospodine puteți folosi doar carnea tocată. Am obținut niște pîrjoale, de te lingeai pe degete. Iată ingredientele și pașii pe care i-am urmat.

Ingrediente: 300 gr carne tocată ( putem pune ficat și măruntaie de găină), 1 dovlecel mijlociu, 1 ou sau un galbenus ,jumătate de ceapă, sare după gust, piper, condimente, 3 linguri de făină(am pus faina integrrala), 3 linguri de crupe de griș(daca amestecul e solid se poate fara gris).

Am folosit carnea tocata de găină, dar dvs puteți folosi si ficatul. Punem carnea,dovlecelul îl trecem prin blender sau răzătoare măruntă, dar înainte de al pune în amestec, îl scurgem bine de suc. Amestecăm toate ingredientele. Dacă compoziția este prea moale, mai adăugăm o lingură de faina integrala sau gris.

Modelăm cu mînile pirjoalele, după care îi prăjim pe tigaia cu puțin ulei pe ambele părți sau le trecem prin pesmeti din faina integrala si le coacem in cuptor.

Pîrjoalele le servim cu smîntînă sau mix de legume. Poftă bună.




Bunica recomandă