Pîrjoale din fasole albe fără ou

Pîrjoale din fasole albe fără ou

                                                                               Pîrjoale din fasole                                                                                       Ingrediente: 2 pahare fasole fierte ( 1 pahar- 250 ml.), 2 bucățele de pîine , 1 lingură amidon de cartofi, 0,5 linguriță sare, 100 gr miez de nuci, Cîteva linguri făină de porumb, citeva linguri lapte sau apă, 2- 4 dinți de usturoi, mix de piper iute, semințe de chia,turmenic.


Fasolele se strivesc cu blenderul pînă se obține o pastă uniformă. Pîinea se înmoaie în cîteva linguri de apă sau lapte. Usturoiul se strivește, miezul de nuci se fărîmițează marunt. Se amestecă toate ingredientele bine, bine pînă se formează o compoziție uniformă. Se înmoaie palmele în ulei, se modelează pîrjoalele și se tăvălesc în făina de porumb.

Se prăjesc in ulei pe tigaie ,citeva secinde,pe o parte și pe alta ,pînă se rumenesc frumos.Se coc si in cuptor.

 Se servesc fierbinți cu sos de roșii.

Poftă bună !!!