Pîrjoale din fasole albe fără ou

Pîrjoale din fasole albe fără ou

Pîrjoale din fasole 

 Ingrediente:

  1. 2 pahare fasole fierte ( 1 pahar- 250 ml.)
  2. 2 bucățele de pîine 
  3. 1 lingură amidon de cartofi
  4. 0,5 linguriță sare
  5. 100 gr miez de nuci (optional)
  6. cîteva linguri făină de porumb
  7. citeva linguri lapte sau apă
  8. 2- 4 dinți de usturoi
  9. mix de piper iute, semințe de chia, turmenic.






Fasolele se strivesc cu blenderul pînă se obține o pastă uniformă. Pîinea se înmoaie în cîteva linguri de apă sau lapte. Usturoiul se strivește, miezul de nuci se fărîmițează marunt. Se amestecă toate ingredientele bine, bine pînă se formează o compoziție uniformă. Se înmoaie palmele în ulei, se modelează pîrjoalele și se tăvălesc în făina de porumb.



Se prăjesc în ulei pe tigaie, cîteva secunde, pe o parte și pe alta, pînă se rumenesc frumos. Se coc și în cuptor.



 Se servesc fierbinți cu sos de roșii sau alte muraturi.



Poftă bună !!!



Bunica recomandă