Plachie

Plachie

Plachie

Și cum sa nu o iubești, dacă îți amintește de copilarie, de casa părintească, de aroma răspindită prin toata ograda, cînd mama ,,desfunda" cuptorul. Eram pe stîncuța la joaca (casa parintească e chiar lîngă stîncuță) și aroma răspîndită pînă la noi ne aduna pe cei 7 copii acasă. Ce amintiri frumoase, ce amintiri. Bine... atunci mama plachia o făcea doar cu prune și mere, însă eu pe lîngă ele am mai adaugat stafide și vanilina. O bunatate, dragi gospodine, o binatate.


Ingrediente:


  1. 1 pahar de orez (paharul de 250 ge.)
  2. 700 ml.lapte
  3. 2 oua
  4. 150 gr.stafide
  5. 150 gr.prune
  6. 1 mar mare
  7. 1 plic zahar vanilat
  8. 50 gr.unt topit
  9. 100 gr.zahar (puteti pune 150 gr.daca iubiti mai dulce)



Oule le batem cu zaharul,

adaugam vanilina si amestecam bine.





Punem apa în ceaunel la fiert și cînd începe a clocoti adaugăm orezul amestecînd, sa nu se lipeasca unul de altul. Lasam orezul sa fiarba doar 1 minută dupa care oprim focul. Lasam sa stee in apa cam 3-5  min.pina putin se umfla. Îl punem în durslag si sub getul cu apa rece il clatim.



Punem orezul in ceaun,adaugam laptele, amestecul cu oua, untul topit si fructele. Amestecam compozitia bine .Cuptorul il supraincalzim din timp si punem plachia la copt. Ceaunul il acoperim pina incepe a fierbe cu un capac. Lasam 20 minute sa se coaca acoperit si 20 minute descoperit ca sa scada putin lichidul acumulat de la fructe.



Plachia gata o lasam in ceaun putin sa se raceasca,deoarece este necesar ca sa se inchege putin.



O servim calda ca desert.






Sunt sigura ca va deveni preferata D-voastra. Pofta buna!


Bunica recomandă