Porumb copt în cuptor

Porumb copt în cuptor

                                                          Porumb copt în cuptor

De fiecare, cînd era sezonul porumbului, îl mîncam cu toată familia fiert și presurat cu sare. Acum, am zis să mai schimb rețeta. Am hotărît să-l prepar în cuptor cu condimente. Rezultatul a fost unul peste așteptări, întrucît am obținut un porumb suculent și aromat. Iată cantitatea ingredientelor pe care le-am folosit pentru 4 bucăți de porumb și modul de preparare.

Ingrediente: 4 bucăți de porumb, 1 linguriță sare, 1 linguriță aregano, 1 linguriță boia de ardei dulce, jumătate linguriță piper negru ( opțional),2 lingurițe de unt (temperatura camerei).

Mai întîi curățim porumbul de pănușă ( frunze). Într-un vas mic amestecăm condimentele cu sarea. Pregătim untul de temperatura camerei.

Rupem bucăți mari de folie de aluminiu. Punem bucata de porumb pe folie. Mai întîi, îl ungem cu unt, apoi presurăm deasupra condimentele. Procedăm la fel cu fiecare bucată de porumb. Le învelim în folie și le punem în cuptor.




Îi punem în cuptorul supraîncălzit la 200C și îi coacem 30-40 min. 

Se servesc calzi. Poftă bună.