Roșii cuburi în sucul lor

Roșii cuburi în sucul lor

                                                          Roșii cuburi în sucul lor

Si ca sa nu ma mai uit la,,Pomodoro"italian pe rafturile din magazinele alimentare si ca sa nu le mai cumpar,caci sunt chiar scumpe pentru mine,am facut,,pomodoro" in conditii de casa.Sunt sigura ca rezultatul va fi unul frumos la iarna,deoarece stiu ce am pus,cum am pus si totul are un gust exstraordinar.Cu mult mai mult rosiile sunt bio.si reteta esre fara pic de adaosuri.

 Ingrediente : Am să vă scriu gramajul ingredientelor pentru un borcan de 3 litri.

Avem nevoie de : 2 kg.de roșii cărnoase , 1,5 l suc de roșii, 1 lingură plina de sare, 2 linguri pline de zahăr, 1 lingură de ulei,(ardei iute la dorinta)

Mod de preparare: spălăm rosiile în cîteva ape.

Punem apa la fiert intr-un vas si cind apa incepe a clocoti,punem rosiile in apa clocotita,dar...doar pe 30 sec.Cu durslagul le scoatem din vas intr-o farfurie adinca si lasam sa se raceasca.

Cu un cutit ascutit bine trecem peste mijlocul rosiei si o decojim.Am facut cu placere aceasta procedura,deoarece foarte,foarte usor se inlatura pielita.

Taiem rosiile cubulete.

Trecem roșiile pentru suc prin mașina de stors sucul și măsurăm sucul obținut cu un borcan de 1 litru jumatate. Măsurăm sucul obținut cu borcanul și nu la kg, deoarece sunt roșii mai apoase și sunt roșii mai cărnoase și nu putem vorbi de o cantitate exacta de roșii. Așadar, avem nevoie de 1,5 l.de suc de roșii și de 2 kg roșii întregi.

Punem sucul de roșii obținut la fiert în ceaun sau o cratiță. Periodic amestecăm sucul. Cînd sucul a început a fierbe, adăugăm sarea, zahărul, uleiul și punem cubuletele de rosii(daca doriti puteti taia si putin ardei iute,dar nu mult...asa...ca sa fie usor picant... Nu le fierbem decit citeva secunde și le punem în borcanele sterilizate din timp.Cel mai bine portia data sa o puneti in borcane de 1 litru.Eu am pus si in borcane mai mari,si in brcane mai mici.Fiecare gospodina isi planuieste cum sa le foloseasca iarna.

 Borcanul închis îl întoarcem cu gura în jos sau îl punem pe o parte,îl acoperim cu plapume groase și îl lăsăm pînă a 2-a zi, după care le ducem într-un loc răcoros.Iarna aceste rosii le folosim la sosuri,marinade,ca salata adaugind putin ulei de casa si ceapa cruda sau chiar asa cum sunt inchise in borcan , le punem peste o bucata de carne pregatita mai dietetic.



Pofta buna,dragile mele..!!!Dupa cum vedeti retetele noastre sunt simple,dar...va asigur,ca totul este gustos si accesibil pentru orice gospodina...Gatim simplu...asa cum gateau mamele si bunicile noastre,dar cu dragoste si din inima...❤❤❤Va asteptam cu drag pe blogul nostru culinar !!!


Bunica recomandă