Roșii în sucul lor la borcan

Roșii în sucul lor la borcan

                                                                 Roșii în sucul lor la borcan

Sunt cele mai preferate în familia mea și nu numai, caci cind am oaspeți în casă (dar eu îi am mereu, caci suntem multe rude) un borcan de 3 litri e prea puțin la cît de preferate sunt, deaceea eu  închid mai multe  borcane de roșii în sucul lor și mai apoi cîte puțin și roșii marinate sau murate. Poate va întrebați, de ce anume așa metodă o prefer? Prefer așa metodă, deoarece sunt suta la suta naturale, fară pic de adaosuri și, cu mult mai mult, sunt din gradina mea, curate chiar dacă sunt mai mici ca cele de pe piață. Se pregatesc foarte rapid, sunt nemaipomenit de gustoase, cu un gust sălcior și aromat. Așadar, să vă scriu cum le fac.

 Ingrediente : Am să vă scriu gramajul ingredientelor pentru un borcan de 3 litri.

Avem nevoie de : 2 kg.de roșii cărnoase lungi Riogrand, 1,5 l suc de roșii, 1 lingură plina de sare, 2 linguri pline de zahăr, 1 lingură de ulei.

Mod de preparare: spălăm rosiile în cîteva ape.

Trecem roșiile prin mașina de stors sucul și măsurăm sucul obținut cu un borcan de 1 litru jumatate. Măsurăm sucul obținut cu borcanul și nu la kg, deoarece sunt roșii mai apoase și sunt roșii mai cărnoase și nu putem vorbi de o cantitate exacta de roșii pentru suc. Așadar, avem nevoie de 1,5 l.de suc de roșii și de 2 kg roșii întregi.

Punem sucul de roșii obținut la fiert în ceaun sau o cratiță. Periodic amestecăm sucul.

Cînd sucul a început a fierbe, adăugăm sarea, zahărul, uleiul și punem roșiile. Focul trebuie să fie mare. Cînd roșiile au început a plesni (a crapa), le scoatem cu spumiera și le punem în borcanele sterilizate din timp.

Punem în borcan toate roșiile și asteptăm ca sucul rămas în ceaun să înceapa a clocoti. Turnăm sucul clocotit peste roșii și imediat închidem borcanul ermetic. Capacul trebuie sa fie sterilizat.

Borcanul închis îl întoarcem cu gura în jos sau îl punem pe o parte,îl acoperim cu plapume groase și îl lăsăm pînă a 2-a zi, după care le ducem într-un loc răcoros.

Iarna ne va prinde bine, căci sunt bune, sănătoase si le putem da chiar și celor mici, caci sunt naturale 100 %. Pofta mare și sper să rămîneți mulțumite de rețeta mea.
Bunica recomandă