Roșii marinate

Roșii marinate

                                                              Roșii marinate

Le-a venit si rosiilor marinate rindul,zic le-a venit rindul,caci am obiceiul sa pregatesc in primul rind rosiile in sucul lor,suc de rosii (le iubesc mai mult) si mai apoi rosii marinate.Pun rosii marinate dupa doua metode:cu sare de lamaie si cu aspirina.Astazi am sa va scriu reteta rosiilor marinate cu sare de lamaie.

Ingrediente:rosii,mirodenii(stible de marar,frunze de hrean,patrunjel,frunze de coacaza,frunze de visin,usturoi,piper boabe aromat),sare,zahar,sare de lamaie.

Pregatim rosii carnoase.Le spalam bine.

Mirodeniile le spalam ,stiblele de marar le taiem marint.

Le uscam pe un prosop,dupa care le punem in borcanele spalate si sterilizate din timp.

Aranjam rosiile in borcane,printre ele mai repetam cu mirodenii.Turnam apa clocitita,punem capacul si lasam sa stee 20-25 min.acoperite cu un prosop.Deja stim cite borcane cu rosii avem si cita apa am folosit.Dupa 20-25 min.turnam apa din rosii intr-un vas si il punem la foc.

Adaugam sarea si zaharul in apa pusa la fiert.La 1 borcan de 3 l.punem 1 lingura plina de sare si 1 lingura de zahar.Asadar,plusam sarea si zaharul pentru cite borcane am pregatit sa le conservam.Amestecam bine sarea si zaharul si lasam putin sa fiarba.Intre timp punem in borcane sarea de lamaie:1 lingurita sare de lamaie la 1 borcan de 3 l.Imediat turnam peste rosii apa clocotita  punem capacul sterilizat si inchidem borcanele ermetic.Le intoarcem cu gura in jos,le acoperim cu ceva gros si le lasam pina a doua zi.A 2-a zi punem borcanele la rece.

Pofta buna..