Roșii murate la borcan

Roșii murate la borcan

                                                              Roșii murate la borcan

Îmi plac foarte mult legumele și fructele murate. Cu atît mai mult, murăturile sunt un aliment minune pentru sanatate. Prin fermentare, legumele si fructele dau naștere unor bacterii sanatoase, care întăresc imunitatea și reglează microflora. Mai mult decat atat, muraturile amelioreaza alergiile si previn aparitia cancerului, intrucat acestea au capacitatea de reduce inflamați din corp.  De data aceasta, am pregătit roșii murate din simplul motiv că se fac rapid, fără de sterilizare a borcanului și fără de fierbere a apei. Se fermentează în 2-3 săptămîni și au un gust nemaipomenit de bun. 

Ingrediente la 4 borcane de 3 l: aproximativ 4 kg roșii roz și verzi, 4 căcelii de usturoi, frunze de dafin, stible de mărar sau mărar proaspăr, pătrunjel, boabe de piper negru, cîte 2 linguri de sare și 1 lingură de zahăr la un  borcan de 3 litri, apă rece nefiartă.

Se pregătesc borcanele. Doar le spălăm. Se spală roșiile și verdeața, se curăță usturoiul.

La fundul borcanului punem stible de mărar și pătrunjel, frunze da dafin, boabe de piper, usturoi.

Arangăm roșiile într-un borcan de 3 litri , între rînduri mai punem cîte o stiblă de mărar și usturoi. Deasupra roșiilor punem 1 lingură de zahăr și 2 linguri de sare. Turnam apa. Scuturăm borcanul pina sarea si zaharul se dizolva(punem un capac de plastic si putem rostogoli borcanul pe masa ).La fel procedăm cu toate borcanele.


Punem borcanele într-un loc răcoros și așteptăm fermentarea. În 2-3 săptămîni putem savura din roșii.Bunica recomandă