Salată cu gogonele la borcan

Salată cu gogonele

                                                                   Salată cu gogonele                                   

Iarna e totul bun și niciodata nu las să se piardă pe gradină munca mea, cu mult mai mult că este totul absolut curat, chiar dacă legumele nu sunt atît de arătoase. De data aceasta am făcut o salată simplă, dar gustoasă din legume proaspete, fără ca să călesc ceva în ulei sau să folosesc otet. Iarna deschid borcanul, adaug ulei, puțină ceapă proaspătă și salata este bună de mîncat. Se pregătește foarte repede, fără mult efort.

Ingrediente: 4 kg.roșii verzi sau pușin buratice, 1 kg.morcov, 500 gr.ardei gras, 500 gr.gogoșari, cîteva cepe medii, ulei, sare, pătrunjel, cîteva frunze de dafin, aspirină.

Mod de preparare: morcovul îl trecem prin răzătoare specială, celelalte legume le tăiem la dorință.Toate legumele pregătite din timp le punem într-un vas adînc. Putem să le amestecăm și mai apoi să le punem în borcan la sterilizat sau să le aranjăm în straturi, pentru un aspect mai frumos, așa cum am procedat eu.

Așadar, aranjăm legumele în straturi, sarăm fiecare strat dupa gust (eu am pus doar puțină sare deasupra, punem în fiecare borcan cîte 1 lingură de ulei, verdeață deasupra.

Punem borcanele pe tavă, fără apă, cu capac, le dăm în cuptor și aprindem focul. Borcanele de 1 litru le ținem în cuptor 40 -45 min. de la fierbere. Cuptorul îl programam la 150C. Salata trebuie să fiarbă încet. Înainte de a le închide, punem o frunza mică de dafin peste salata și pe frunza o aspirină. Aspirina va sta întreaga pîna la deschidere, ea nu se dizolvă,nu va îngrijorați. După ce închidem borcanele, le acoperim cu ceva gros pînă a doua zi, după care le dăm la loc racoros.

         Poftă bună !!!


Bunica recomandă